Irlands Eurovision-bidrag 2014

2014-03-01 (lördag)
Irland I går kväll valde Irland ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2014 genom den nationella finalen “Eurosong 2014” som sändes i programmet “The Late Late Show” med Ryan Tubridy.

Som vanligt hade 5 mentorer fått i uppgift att dra ihop vars ett team och skapa lämpliga Eurovision-bidrag. Efter att kandidaterna framfört sina låtar och en panel givit sin syn på bidragen så var det upp till fem jurygrupper och tittarna att 50/50 utse vinnaren. De röstande jurygrupperna kom från Cork, Limerick, Galway, Sligo och Dublin. Resultatet samt länkar till (några av) finalens framträdanden ser ni här nedan.

Lyssna på Irlands bidrag till Eurovision Song Contest 2014 här:
Can-linn featuring Kasey Smith – “Heartbeat”: live-framträdandevideo

Resultatet av Irlands “Eurosong 2014”: Teleröster Juryröster Summa
1. “Heartbeat“, Can-linn featuring Kasey Smith 60 p. 8+12+12+10+12= 54 p. 114 p.
2. “The Movie Song“, Eoghan Quigg 50 p. 10+10+10+12+10= 52 p. 102 p.
3. “You Don’t Remember Me“, Laura O’Neill 40 p. 12+8+8+8+8= 44 p. 84 p.
4. “Don’t Hold On“, Patricia Roe 30 p. 6+6+4+4+6= 26 p. 56 p.
5. “Be Mine”, Andrew Mann 20 p. 4+4+6+6+4= 24 p. 44 p.
(Källor: rte.ie, wikipedia, eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Går man endast efter resultatet så verkar det ha varit en lugn och fin uttagning där alla var överens om precis allt… men så väl var det faktiskt inte. Själva showen var kantrad av konflikter (ilska över känslan att vissa bidrag fick fördelar och frustration över öst-ländernas intåg i tävlingen bl.a.) vilket ledde till stundals väldigt höjda tonlägen och påminde mer om en episod av Jerry Springer än om Melodifestivalen. 🙂

Det bjöds även på en del musik, som dock inte ändrade mina åsikter nämnvärt, se inför-betygen. Jag tycker fortfarande att “The Movie Song” borde ha vunnit men ser inte “Heartbeat” som något dumt val det heller. Därmed är (vad jag förmodar är) årets första “svensk-bidrag” utsett och vi får väl se hur många de till slut blir och hur bra de kommer att placera sig.

Mer om Irlands förberedelser inför ESC 2014 hittar ni här: “Irland i ESC 2014” medan länk-samlingen till de övriga länders valda ESC-bidrag och ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Irlands Eurovision-bidrag 2014”

 1. Daniela

  En helt okej låt, lätt att ta till sig direkt vid första lyssningen samtidigt som det känns som om den har potential att växa till sig ännu mer med tiden. Ingen ESC-vinnare dock, men en finalplats skall nog inte alls vara omöjlig. En sak hoppas jag emellertid att de åtgärdar innan Köpenhamn, och det är de två bakgrundsdansarna!! I vanliga fall brukar jag sällan störas så mycket av dansare, men i det här fallet känns det verkligen som att de distraherar mycket mer än vad de tillför…

 2. Rickard

  Jag tycker också att det är en helt okej låt med potential att växa! Sångerskan har ngt som gör låten intressant! Risken är annars att låten är lite väl slätstruken! Jag tror och hoppas på att Irland når en final! Däremot tror jag inte på någon topplacering!

 3. Isabell

  Hej Pinglan!
  Tycker också “The Movie Song” var bättre, men det är tveksamt om den skulle få någon topplacering i Eurovision. Irlands vinnande bidrag tycker jag inte är en vinnande schlager låt. Alldeles för opersonlig och slätstruken.

 4. Schlagerpinglan

  @Daniela, Ja, jag reagerade också på att de studsade lite väl mycket där bak, men det påpekade även panelen i showen så forhoppningsvis är de redan medvetna om att de bör göra något åt det.

  @Rickard, Instämmer om sångerskan. Jag föredrog “The Movie Song” som låt men går man endast efter artisterna så var vinnarsångerskan bäst, så kanske var det det bästa valet ändå.

  @Isabell, Mmm… jag är också lite orolig för att låten kan vara något anonym, men med ett annorlunda framträdande och lite finputsningar så kan det kanske fungera ändå.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se