Norge Norge valde ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2014 genom den nationella uttagningen “Melodi Grand Prix 2014” där först nio finalister utsågs under en helg och tre semifinaler för att vinnaren sedan skulle koras efterföljande helg vid en stor final. Hela tiden avgjordes resultatet av 100% teleröster och det blev till slut förhandsfavoriten Carl Espen som vann med låten “Silent Storm“. Nu har även låtens officiella video släppts, se länk nedan.

Norges bidrag i Eurovision Song Contest 2014:
Carl Espen – “Silent Storm”: officiell videolive-framträdande

Schlagerpinglan: Det har nu gått nästan ett dygn sedan Carl Espen vann den norska finalen, se resultatet här, och reaktionerna har varit av de mest skiftande slag. Vissa ser “Silent Storm” som en vinnarkandidat medan andra inte är fullt lika imponerade.

Själv befinner jag mig någonstans däremellan. Jag gillar låten, tycker att Carls lite osäkra uppenbarelse tillför bidraget en hel del men det finns något i helheten som inte riktigt fungerar hos mig. Vi får väl se hur det blir när det väl är dags för semifinal. Videon tycker jag i alla fall är riktigt passande och hjälper till att förmedla den rätta stämningen. 😀

Se även min samlingssida “Alla bidragen: ESC 2014” för ännu fler utvalda ESC-bidrag och tillhörande officiella videor.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Den officiella videon till “Silent Storm” (Carl Espen)”

  1. davve

    jämfört med Start a fire har varken Silent storm eller Undo en chans….tyvärr

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se