Eurovision in Concert 2014

2014-04-06 (söndag)

Schlagerpinglan: I går, den 5:e april, arrangerade Nederländerna konserten Eurovision in Concert för sjätte året i rad. 25 av de 37 artisterna som ska tävla i Eurovision Song Contest 2014 var anmälda att delta och här nedan ser ni vilka de var. Dessutom så kommer jag att lägga ut länkar till framträdandena efterhand som de dyker upp. (Klicka på låttitlarna för att komma till klippen från den officiella eurovisionsidan eurovision.tv):

Deltagarna i “Eurovision in Concert 2014” (samt länkar till artisternas live-framträdande)
Albanien Albanien One Night’s Anger”, Hersi JVR Eurovision
Armenien Armenien Not Alone“, Aram MP3 oikotimes.com
JVR Eurovision
Azerbajdzjan Azerbajdzjan Start A Fire“, Dilara Kazimova JVR Eurovision
Belgien Belgien Mother“, Axel Hirsoux JVR Eurovision
Danmark Danmark “Cliche Love Song“, Basim escXtra
Frankrike Frankrike Moustache“, TWIN TWIN JVR Eurovision
Georgien Georgien Three minutes to Earth“, The Shin and Mariko esckaz.com
Grekland Grekland Rise Up“, Freaky Fortune feat. Riskykidd oikotimes.com
JVR Eurovision
Lettland Lettland Cake to bake“, Aarzemnieki JVR Eurovision
Litauen Litauen Attention“, Vilija Matačiūnaitė esckaz.com
Makedonien Makedonien To The Sky“, Tijana oikotimes.com
JVR Eurovision
Malta Malta Coming Home“, Firelight esckaz.com
Moldavien Moldavien Wild soul“, Cristina Scarlat esckaz.com
Montenegro Montenegro Moj Svijet“, Sergej Ćetković esckaz.com
Nederländerna Nederländerna Calm After The Storm“, The Common Linnets JVR Eurovision
Norge Norge Silent Storm“, Carl Espen esckaz.com
Porgutal Portugal Quero Ser Tua“, Suzy oikotimes.com
esckaz.com
Rumänien Rumänien “Miracle“, Paula Seling & OVI oikotimes.com
JVR Eurovision
SanMarino San Marino Maybe (Forse)“, Valentina Monetta JVR Eurovision
Schweiz Schweiz Hunter of stars“, Sebalter JVR Eurovision
Spanien Spanien Dancing in the rain“, Ruth Lorenzo oikotimes.com
JVR Eurovision
Storbritannien Storbritannien “Children Of The Universe“, Molly Smitten-Downes JVR Eurovision
Ukraina Ukraina Tick-Tock“, Maria Yaremchuk JVR Eurovision
Vitryssland Vitryssland Cheesecake“, Teo oikotimes.com
JVR Eurovision
Österrike Österrike Rise Like a Phoenix“, Conchita Wurst oikotimes.com
JVR Eurovision
(Källor: eurovisioninconcert.nl, oikotimes.com, eurovision.tv, esckaz.com och JVR Eurovision)

Schlagerpinglan: Det fanns även ett klipp från det danska framträdandet men det har tagits bort. Förhoppningsvis får de andra ligga kvar, annars får ni skynda er att titta så länge det går. Förra året var fanns det även klipp från konserten på den officiella eurovision-sidan, vi får väl se om det dyker upp några sådana i år också. 🙂

Uppdaterat: Även i år lägger eurovision.tv upp klipp från konserten och dessa klipp kommer ni till genom att klicka på respektive låttitel. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Eurovision in Concert 2014”

 1. Rickard

  wow! Azerbajdzjan imponerar stort här! Har väntat med spänning (och lite skräck) på att höra henne live. Hon klarade det galant! Karisma, bra röst, och en underbar sång! En vinnarkandidat och min favorit just nu!

 2. Daniel

  Åh vad kul Richard att du också gillar Azerbadzjan. Efter veckor av lyssnande nu är det den låten som har vuxit mest och som jag faktiskt har som nummer 1! Armenien är jag ju inte riktigt övertygad om från början och med detta svaga live-framträdande sjönk den några ytterligare snäpp.

 3. Rickard

  Mina övriga favoriter levererade också:

  Ukraina, Rumänien, Spanien, Österrike och Albanien! Ser bra ut! Väntar bara på att se Italien också och Israel som jag inte är säkra på vad de går för helt när det är lite mer skarpt läge! 🙂

 4. Daniel

  …kan väl tillägga att jag har en delad förstaplats. Kan inte riktigt bestämma mig. Om jag säger Österrike så överraskar det nog ingen här vid det här laget. Dock tycker jag att liveframträdande denna gång var lite svagare än gången innan. Hoppas det blir skärpning och fokus till semifinalen!

 5. Rickard

  Daniel: Ja Armenien tappade här för mig med! De var i och för sig inte helt självklara innan heller!
  Kul att du också gillar Azerbajdzjan oh har den som nr 1! 🙂

 6. Micke

  Estland och Ungern lämnade just bottenplatserna för min del. Anledningen är att jag just såg Frankrikes framträdande. Välkomna till min jumboplats Twin Twin

 7. Micke

  Du behöver inte vara orolig för Emmas framträdande om du nu är det Rickard 🙂 Israels är jag också spänd på. Känns som att hon har en bra röst men sånt vet man ju aldrig.

 8. Micke

  Har just hört israeliskan live och min oro är helt borta. Hon är definitivt en av de som besitter en röst som kommer att hålla. No doubt about it

 9. Johan

  Snacka om att Hersi lyfter en låt som tyvärr tappade mycket när den översattes till engelska. Mitt hopp om Albanien är delvis återställt. Montenegro imponerade också!

 10. Rickard

  Micke: Åh vad skönt om du nu har rätt! Var hittade du klippet på Israel?
  Grejen är att de liveframträdande som finns på Italien inte är bra. Låten är topp 5 bara Emma kan fixa det live! Jag är fortfarande orolig där!

  Frankrike ligger näst sist hos mig, bara Polen som ligger sämre till och det mer pga deras video!

 11. Micke

  Rickard: Mitt omdöme om Emmas röstresurser tar jag och hållet ifrån min regerings släkt i Italien. Man kan lindrigt sagt säga att de pratar gott om henne. Ska man döma efter det man hör själv så är det definitivt inget understatement. Jag fullkomligt älskar kvinnor med mörka röster och som dessutom vet vad man ska göra med dem.

  Har redan lagt ut den här låten men jag gör det igen för att visa vad jag menar. Redan när låten börjar märker jag att jag kärar ner mig i henne. 0.52 in i låten är jag på väg ut för att inhandla förlovningsringar och vid 1.42 låter jag mig övertalas att föda vårt gemensamma barn trots att jag inte har kroppen till det. Strax efter kommer refrängen än en gång och då finns det inget mer kvar att upptäcka i livet 🙂 Sicken fullständigt gudomlig pipa den här kvinnan har.

  http://www.youtube.com/watch?v=u1ynx1XRYUo

  Jag ska leta upp det där med israeliskan

 12. Micke

  Rickard igen: Tänkte lugna dig lite vad det gäller Emma Marrone. Här är hon live med en annan grymt bra låt.

  http://www.youtube.com/watch?v=0gG-I59ViRA

 13. Micke

  Hade Emma ställt upp med någon av de två låtarna hade övriga deltagare i esc redan kunnat boka flygresan hem eller till någon hemlig semesterort för att slicka såren.

 14. Micke

  Jag har idag 14 bidrag jag gillar, 14 som är ok och 9 som jag ogillar. Av de 14 bidrag jag gillar är det två som utmärker sig på två skilda sett. Ett av dem är Tyskland som verkligen har rört om det i skallen på mig. Jag avskydde bidraget i början och hade den på ogillalistan. Något hände och idag ser jag det som ett riktigt glädjepiller.

  Ordet glädjepiller är också en bra början att använda sig av när man ska snacka om det andra bidraget. Det handlar då om Malta och här var det sannerligen inte svårt att ta till sig det. Räckte att höra en minut av Preview-videon och sedan var jag såld. Det som dock hänt senare oroar mig. Först i deras egen final där jag tycker killens röst rent ut sagt låter hemsk. Sedan gjorde de en ny video och min oro blev inte mindre efter det. Visst låter han något bättre igen men det är ju en video och ändå långt ifrån hur han lät i Preview-videon.

  Nu klickade jag på Eurovision in Concert 2014 och då Malta. Märkligt nog, trots att det är bedrövligt ljud så låter killens röst plötsligt fan så stabilare igen. Nu hoppas jag verkligen han tar med sig det till semifinalen i ESC för jag vill verkligen höra det glädjepillret som det är i Preview-videon. Härlig låt om de får till det.

 15. Rickard

  Micke: Det hörs ju lite bättre på de klippen! Men tycker inte att en bra feeling har infunnit sig ännu. Låten är topp 5 när jag hör studioversionen. Jag hoppas att Emma kan bära upp den live. Då kan det bli bra. Risken är att hon inte kan fylla ut låten och då är den knapp topp tio! Som Italienälskare så hoppas jag såklart att Emma fixar det! Men är fortarande lite orolig här! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se