Nederländerna TV-bolaget AvroTros har bekräftat att Nederländerna kommer att ställa upp i Eurovision Song Contest 2015 men hur de tänker utse sitt tävlingsbidrag har ännu inte bestämts. (Källa: esctoday.com)

Nederländernas fem senaste bidrag och resultat i Eurovision Song Contest:
2014: Calm After The Storm“, The Common Linnets 2:a i finalen
2013: Birds“, Anouk 9:a i finalen
2012: You And Me“, Joan Franka 15:e i semi 2
2011: Never Alone“, 3JS 19:e i semi 2
2010: Ik Ben Verliefd (Sha-la-lie)“, Sieneke 14:e i semi 2

Schlagerpinglan: Detta var väl ett av de mest väntade bekräftelserna, för varför ge upp nu när det äntligen börjat gå riktigt bra igen? Efter åtta finalmissar i rad så lyckades de äntligen förra året att inte bara ta sig till final, utan även komma in på topp-tio. I år räckte det nästan till seger så det ska bli väldigt intressant att se vad de tänker hitta på inför 2015 och om de kommer att lyckas att förbättra sig ytterligare en gång.

Vad gäller landets samling av 55 ESC-bidrag så finns det runt tio bidrag som jag tycker lite extra bra om. Bland dem finns t.ex. de lite nyare låtarna från 2014 och 2011 men bäst av dem alla (enlig mig) är nog fortfarande ESC-vinnaren från 1975: “Ding-A-Dong” med Teach-In. Vissa låtar blir helt enkelt aldrig gamla. 😀

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Eurovision 2015: Nederländerna bekräftar deltagande”

 1. Johan

  Jag misstänker att Holländarna har lite segervittring som driver dem nu… kommer de att skicka ännu ett eurovision-mästerverk för tredje året i rad? Jag tror faktiskt det. Jag tror att det finns en enorm optimism inom Nederländerna som blommade upp när Anouk knep en topp 10 placering ifjol och som nästan fullbordades i år med The Common Linnets silverplacering. Skulle jag satsa pengar på vilka som vinner 2015 (vilket nog är bland de dummaste satsningarna någonsin, men…) skulle jag lägga pengarna på att guldet hamnar hos Nederländerna.

  Ska bli riktigt intressant att se vad de kokar ihop!

 2. Rickard

  Nederländerna är i samma kategori som tidigare nämnda slovaken och Schweiz! Dvs länder jag verkligen unnar framgångar! Nederländernas framgångar 2013 och 2014 är därför otroligt välkomna! Om förra årets låt inte helt gick hem hos mig (fast bra var den) så älskade jag årets bidrag! Kul och bra för tävlingen att kvalité premieras! Spännande att se om man nu äntligen hittat vinnarhästen! 🙂

 3. Schlagerpinglan

  Mmm… det är riktigt roligt att se att även avskalad lite mer “äkta” musik kan få framgångar i ESC. Nu när man såg att det inte bara var en engångsföreteelse så blir det extra intressant. Kanske kan det t.o.m. inspirera andra länder att satsa i annorlunda riktningar.

 4. Micke

  Är helt enig med dig Schlagerpinglan om att Nederländernas bidrag 1975 är en liten pärla. Jag var inte ens född när den tävlade och därför är det lätt att räkna ut att jag inte heller var född när ABBA vann med Waterloo 1974. En sak har jag dock alltid tyckt och kommer alltid att tycka. Nederländernas vinnare 1975 slår Waterloo alla dagar på året för mig.

  Tillbaka till 2010-talet. Har redan skrivit om det på annan plats men kan väl kladda ned lite igen 🙂 Nederländerna är för mig det hetaste av alla länder i ESC just nu. Två år i rad har de för mig personligen spöat skiten ur alla andra. I år var de helt enkelt bäst med sin underbara “Calm After The Storm“, The Common Linnets. Så äkta så äkta och långt ifrån det påklistrat vi oftast får oss serverat i ESC, för att inte tala o MF. Förra året hade de dock konkurrens om platsen på toppen av glädjepillret vi fick från Grekland. Men “Birds“, Anouk hade en annan sak som ingen ar i närheten av. En röst som kunde tina den allra mest insnöade person. Sicken pipa den damen har!

  Bidraget 2012 tog tid innan jag tog till mig. Jag hade först svårt för utstyrseln och inte minst hennes falsettparti i låten. När jag till slut sopade det under mattan framträdde en mysig låt som lätt sätter sig. Gillar den än idag. 2010 och 2011 är och var två bidrag som ag varken lyssnade extra på eller lyssnad mindre på. Varken bu eller bä.

  Angående Nederländernas andraplats år håller jag helt med Rikard “Kul och bra för tävlingen att kvalité premieras.”

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se