Makedonien MRT har ordnat en online-omröstning för att få en liten inblick i den allmänna opinionen angående Makedoniens eventuella deltagande i Eurovision Song Contest 2015, se de tre svarsalternativen och aktuell ställning nedan:

De tre svarsalternativen i MRT:s undersökning (+aktuell ställning 6/6 kl. 20:00)
Makedoniens ESC-representant bör vara vinnaren
av den nationella uttagningen “Skopje
(2 741 röster)
MRT bör utse Makedoniens ESC-representant internt (868 röster)
Makedonien behöver inte delta i Eurovision Song Contest 2015 (4 156 röster)
(Källor: esctoday.com och mrt.com.mk)

Schlagerpinglan: Hmm… förhoppningsvis så går TV-bolaget inte helt på denna omröstnings linje utan nöjer sig med konstatera att en återupplivning av “Skopje” är mer populärt än ett internval. 😀 Inte helt oväntat kanske så hoppas jag personligen att alternativ ett blir det som kommer att vinna i praktiken. Ju fler nationella uttagningar, desto bättre. 😀

Makedoniens fem senaste bidrag och resultat i Eurovision Song Contest:
2014: To The Sky“, Tijana 13:e i semi 2
2013: Pred Da Se Razdeni“, Esma & Lozano 16:e i semi 2
2012: Crno I Belo“, Kaliopi 13:e i finalen
2011: Rusinka“, Vlatko Ilievski 16:e i semi 2
2010: Jas Ja Imam Silata“, Gjoko Taneski 15:e i semi 1

Mer om Makedoniens förberedelser inför Eurovision Song Contest 2015 hittar ni här: “Makedonien i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Eurovision 2015: Makedoniens deltagande osäkert”

 1. Johan

  Äh, det där resultatet skulle nog ske ifall Aftonbladet gjorde en online-omröstning om Sveriges deltagande. När började Makedonien göra internval? Kan bara på rak arm nämna två år som jag tyckte att de skickade bra låtar (inte räknat medelmåttigt) och det är 2009 och 2012.

 2. Max

  Hehe… jag röstade 😉

 3. Schlagerpinglan

  @Johan, Precis, många online-omröstning lockar gärna till sig de som vill förstöra för andra och det är därför jag hoppas att de tar resultatet med en nypa salt. Det intressanta här är i stället att de tar till sig av det andra och slopar internvalen och återgår till en nationell uttagning.

 4. Micke

  Finns det något land i ESC som har ett bidrag som är så överlägset alla andra års bidrag man tagit fram som just Makedonien?

  2012 tog de fram ett bidrag och en kvinnlig artist som för första gången fick mig att lyssna lite extra på Makedonien. Jag tycker det är så skönt när en artist tar tag i det hela och är de som dominerar bidraget och inte någon påklistrad “show” för att dölja bristerna. Kaliopi med sin mäktiga skrovliga pipa dominerar ESC detta år. Övrigt från Makedonien genom åren har passerat utan att jag ens höjt på ögonbrynen.

 5. Nathalie

  Kan enbart hålla Micke här! Kaliopi gjorde en utmärkt insats, låten var väldigt bra och jag älskade att höra hennes hesa sexiga röst och “jävlar anamma” a

 6. Nathalie

  Attityd på scenen, skulle det vara.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se