Ryssland TV-bolaget Channel One Russia har via sin hemsida bekräftat att de kommer att ha hand om Rysslands deltagande i Eurovision Song Contest 2015. Förmodligen så kommer de att skicka vinnaren av den tredje säsongen av talangtävlingen “Golos” (The Voice), som startar i september 2014, som sin representant i Österrike.
(Källa: 1tv.ru)

Rysslands bidrag, uttagningar och resultat i ESC sedan “2-semifinals-systemet” infördes:
2014: Shine“, Tolmachevy Sisters (RTR – internval) 7:a i finalen
2013: What If“, Dina Garipova (Channel One Russia – internval /
vinnaren av The Voice, Golos)
5:a i finalen
2012: Party For Everybody“,
Buranovskiye Babushki
(RTR – nationell uttagning) 2:a i finalen
2011: Get You“, Alexej Vorobjov (Channel One Russia – internval) 16:e i finalen
2010: Lost And Forgotten“,
Peter Nalitch & Friends
(RTR – nationell uttagning) 11:a i finalen
2009: Mamo“, Anastasia Prikhodko (Channel One Russia –
nationell uttagning)
11:a i finalen
2008: Believe“, Dima Bilan (RTR – nationell uttagning) 1:a i finalen

Schlagerpinglan: Det ryktades länge om att Ryssland var på väg att dra sig ur tävlingen, vilket i och för sig hade varit förståeligt med tanke på hur respektlöst deras bidrag blev behandlat förra gången, men lyckligtvis så ser det ut som att landet tänker vara med även nästa år.

Som synes av sammanställningen ovan så turas Channel One Russia och Rossijskoe Teleradio (RTR) om att hålla i Rysslands ESC-deltagande och 2015 är det alltså Channel One Russia:s tur. Om det nu verkligen är vinnaren av “Golos” som kommer att skickas till ESC, eller om det är ett PR-trick för att öka intresset kring programmet… ja, det kan man dock aldrig så noga veta. 🙂

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Eurovision 2015: Ryssland planerar att delta”

 1. davve

  Älskar Rysslands dubbelmoral. Vill förbjuda all homosexuell “propaganda” men fortsätter delta i ett extremt gayvänligt event…. dubbelmoral på hög nivå.

 2. davve

  Ryssland får förvänta sig att bli utbuade år 2015 igen. Grattis

 3. Schlagerpinglan

  @davve, Förhoppningsvis är publiken i Österrike lite inspirerade av Conchitas vinst och visar att alla fina ord om respekt för alla verkligen betyder respekt för alla och att buandet uteblir. (Jag vet att vi har olika åsikter där, kände bara att jag ville påpeka det ännu en gång då jag anser att även “gayvärlden” visar en häpnansväckande dubbelmoral när de bara vill visa respekt åt vissa utvalda men kräver respekt av alla.)

 4. John

  Oj så bra sagt pinglan. Att förtjäna respekt works both ways

 5. Davve

  Ja men som ni vet så tycker jag att utbuandet av Ryssland var fullt förståligt. När ett land och TV kanal som stödjer diskriminering mot homosexuella samtidigt ställer upp med en låt om hur viktigt det är med kärlek och respekt. Ja då skjuter man i öppet mål och får skylla sig självt om man blir utbuat. Vill man ha respekt måste man visa respekt. Sen att “offren” är två flickor spelar ingen roll.. Ryssland skickade uppenbart dom för att ha ett alibi för att slippa bli utbuade..

  Nej ut med hatarna och dubbelmorals länder som Ryssland och Vitryssland. Passar det inte annars så borde det inte passa när Eurovision knackar på dörren.

 6. Schlagerpinglan

  @Davve, Som vanligt så vill jag inte blanda in orelaterade saker när det gälller ESC utan där är det enbart musiken som räknas, att man sedan har olika problem med länderna bakom, vad det än må gälla, får man försöka att bortse från de få veckor ESC håller på.

  Att länder som Azerbajdzjan och Armenien kan delta i samma tävling utan att öppet bua ut varandra (finns säkert undantag) är en vacker gest som jag hoppas fler tar åt sig och förstår vidden av. Hur mycket man än ogillar varandra så kan man visa sig från sin bästa sida under några veckor och om inte älska varandra så i alla fall visa ömsesidig respekt.

  Om alla skulle bua ut de länder som de av någon anledning tycker illa om p.g.a. styrelsen eller enskilda lagar så kommer det att buas åt i princip alla bidrag. Inte ens vi här i Norden kommer att kunna gå säkra utan det hade blivit en tragisk bu-fest som endast hatarna hade gillat att se på. Nej, jag kan förstå missnöjet mot många av de tävlande länderna men är personligen emot allt buande.

  Detta är min personliga åsikt och jag hade hoppats att alla delade den så att ESC kan fortsätta vara en trevlig tillställning utan en massa hatiskt buande. Tyvärr så får man väl respektera att inte alla har samma syn på vad respekt är. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se