Österrike Schlagerpinglan: I väntan på att vi ska få reda på vilken stad Österrike tänker låta arrangera nästa års Eurovision Song Contest så kan man ju alltid fördriva tiden med att lyssna igenom några av deras klassiska bidrag. Här ser ni alla de låtar som de tävlade med i ESC på 80-talet:

Österrike i Eurovision Song Contest på åttiotalet:
1980: Du Bist Musik“, Blue Danube 8:a i ESC
1981: Wenn Du Da Bist“, Marty Brem 17:e i ESC
1982: Sonntag“, Mess 9:a i ESC
1983: Hurricane“, Westend 9:a i ESC
1984: Einfach Weg“, Anita 19:e i ESC
1985: Kinder Dieser Welt“, Gary Lux 8:a i ESC
1986: Die Zeit Ist Einsam“, Timna Brauer 18:e i ESC
1987: Nur Noch Gefühl“, Gary Lux 20:e i ESC
1988: Lisa Mona Lisa“, Wilfried 21:a i ESC
1989: Nur Ein Lied“, Thomas Forstner 5:a i ESC

Schlagerpinglan: Om du får känslan av att samma kille dyker i vart och vartannat klipp så är du inte helt fel ute. Sångaren Gary Lux figurerade i hela fyra av de tio bidragen på åttiotalet: som del av gruppen Westend 1983, som bakgrundsångare 1984 och som soloartist 1985 och 1987.

Endast ett av hans många försök, “Hurricane“, finns med bland mina österrikiska favoriter från denna period. Bäst av alla tycker jag dock att “Nur Ein Lied” (av ingen mindre än Dieter Bohlen) och “Sonntag” var/är. Förhandsvideon till “Nur Ein Lied” hittar ni för övrigt här. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Österrike i Eurovision Song Contest på 80-talet”

  1. davve

    Det är detta som är så kul med Eurovision. Här har vi ett land som Österrike som har iallafall sedan 90-talet och framåt enbart skickat ganska anonyma bidrag. och så helt plötsligt vinner dom hela finalen. Kul när länder som vanligtvis är ganska anonyma helt plötsligt går och vinner.

    Nu hoppas jag verkligen att Österrike lägger ner mkt pengar och kreativitet på Eurovision 2015. För ska man följa landets vanliga placeringar så kommer det dröja länge innan festivalen återvänder till Österrike.

  2. Schlagerpinglan

    @davve, Mmm… personligen var jag lite orolig för att Österrike återigen skulle fundera på att dra sig ur tävlingen men efter vinsten så lär de nog vara kvar ett tag till. 🙂 Väldigt roligt med oväntade segrare (även om mycket pekade åt varthän det lutade den sista veckan) och speciellt när det är länder som försökt och försökt och till slut får till det. Det ska bli väldigt intressant att se hur de tänker lägga upp det. Det behöver ju inte vara stort och påkostat för att vara imponerande… men skulle det visa sig ha lite budgetvarning över det tror jag att många (inklusive jag själv) skulle bli lite besvikna.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se