Malta TV-bolaget PBS har avslöjat att “Malta Eurovision Song Contest 2015“, den nationella uttagning som ska utse Maltas bidrag i Eurovision Song Contest 2015, kommer att hållas redan i november. Vanligtvis brukar uttagningen äga rum i januari/februari men i år vill de ha extra tid på sig att få fram en riktigt bra slutprodukt.

Lite fakta kring nya “Malta Eurovision Song Contest”:
20 bidrag kommer att tävla i semifinalen av MESC 2015 den 21:a november 2014.
14 bidrag tar sig vidare till finalen av MESC 2015 den 22:a november 2014.
MESC 2015 kommer att sändas från Malta Shipbuilding i Marsa, samma plats som Junior Eurovision Song Contest 2014 ska hållas i veckan innan, den 15:e november.
En nyhet är att PBS, de vinnande låtskrivarna och/eller artisten inte bara kan göra justeringar i vinnarlåten efter segern utan även byta ut bidraget helt.
En annan nyhet är att man i år inte bara ska skicka in sitt bidrag utan även en extra cover-låt för att juryn ska kunna bedöma artistens sångröst bättre.
Utländska låtskrivare är välkomna med sina bidrag men artisterna måste vara från Malta.
PBS tar emot bidrag till MESC 2015 mellan den 28:e och 29:e augusti. Mer information kan man få genom att maila mesc@pbs.com.mt.
(Källor: tvm.com.mt och escxtra.com)

Schlagerpinglan: Det märks att Malta tar jubileumsåret på allvar och tidigarelägger sin nationella uttagning för att ha tid att finputsa sitt bidrag rejält. Lite oroväckande är det dock att det verkar som att de kan byta ut låten helt om de vill. Kanske, kanske har det blivit ett missförstånd vid översättningar mellan språk, men det verkar stämma. Det ska nog mycket till för att de ska byta ut låten helt men det kan trots allt vara klokt att gardera sig. Det vore knappast roligt att sitta fast med ett “ploj-bidrag” som inte går att räddas, hur mycket man än putsar till det. 🙂

Att de väljer att ha uttagningen så tidigt som i november är dock något som jag enbart ser som positivt. Förhoppningsvis inser fler länder fördelarna med att välja bidrag tidigt, så att ESC-säsongen kan komma igång snart. 😀

Mer om Maltas förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Malta i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se