Luxemburg TV-bolaget RTL har, inte så oväntat, meddelat att Luxemburg inte har några planer på att ställa upp i Eurovision Song Contest 2015. (Källa: esctoday.com)

Landet debuterade i tävlingen redan vid premiären 1956, har deltagit 37 gånger, vunnit 5 gånger men inte varit med sedan 1993, då Modern Times kom på 20:e-plats med “Donne-moi Une Chance“, se länk nedan.

Luxemburgs fem Eurovision-vinnare:
1983: Si La Vie Est Cadeau“, Corinne Hermès
1973: Tu Te Reconnaîtras“, Anne-Marie David
1972: Après Toi“, Vicky Leandros
1965: Poupée De Cire, Poupée De Son“, France Gall
1961: Nous Les Amoureux“, Jean-Claude Pascal

Luxemburgs fem senaste bidrag och resultat i Eurovision Song Contest:
1993: Donne-moi Une Chance“, Modern Times 20:e i ESC
1992: Sou Fräi“, Marion Welter and Kontinent 21:a i ESC
1991: Un Baiser Volé“, Sarah Bray 14:e i ESC
1990: Quand Je Te Rêve“, Céline Carzo 13:e i ESC
1989: Monsieur“, Park Café 20:e i ESC

Schlagerpinglan: Efter beskedet att Liechtenstein inte kommer att skicka någon representant till Österrike 2015 så fortsätter vi rapporteringen av de årliga icke-nyheterna. Inte för att jag tror att någon förväntade sig en comeback från Luxemburg, men det ger en i alla fall en anledning att se tillbaka på lite äldre bidrag. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Fortfarande ingen comeback för Luxemburg!”

  1. Lukas Gornitzka

    Att just Luxemburg håller sig borta tycker jag är väldigt synd med tanke på att de ändå är en av tävlingens veteraner (och dessutom en av de 7 första). Jag undrar vad det beror på att de hållit sig borta så pass länge… nåt år får man hoppas att de gör en oväntad comeback, ungefär som Italien.

  2. Schlagerpinglan

    @Lukas Gornitzka, Instämmer, speciellt eftersom det är en av originalmedlemmarna så hade det varit extra roligt om de kom tillbaka. Visst, det är inte alls samma tävling som på 60- och 70-talet, då deras bidrag gick hem riktigt bra, men om alla andra länder kan utvecklas så kan säkert även de. Det hade i alla fall varit väldigt intressant att se vad de hade beslutat sig för att skicka för bidrag vid en eventuell comeback.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se