Nederländerna Enligt escwebs.net så har TV-bolaget AvroTros bekräftat att Alain Clark är en av kandidaterna som kan få äran att representera Nederländerna i Eurovision Song Contest 2015. Något beslut har dock ännu ej tagits utan TV-bolaget uppmanar både okända och etablerade artister att anmäla sitt intresse. (Källa: escwebs.net)

Nederländernas senaste bidrag, uttagningsmetoder och resultat i Eurovision Song Contest:
2014: Calm After The Storm“,
The Common Linnets
(Internval) 2:a i finalen
2013: Birds“, Anouk (Internval) 9:a i finalen
2012: You And Me“, Joan Franka (Nationell uttagning) 15:e i semi 2
2011: Never Alone“, 3JS (Internvald artist + Nationell final) 19:e i semi 2
2010: Ik Ben Verliefd (Sha-la-lie)“,
Sieneke
(Internvald låt + Nationell final) 14:e i semi 2
2009: Shine“, The Toppers (Internvalda artister + Nationell final) 17:e i semi 2

Schlagerpinglan: Jag hoppas att detta betyder att de planerar att återuppväcka “Nationaal Songfestival” och att Alain Clark är tänkt som en av många medverkande artister i en underhållande nationell uttagning.

Men, men… efter att ha lyssnat lite på några av hans tidigare verk, se smakprovslistan nedan, och vet vilka resultat de föregående internvalen givit så skulle jag inte ha något emot om Alain Clark visar sig vara deras nya internval. 2015 blir kanske tredje gången gillt för Nederländerna. 🙂

Smakprov på låtar med Alain Clark:
Father & Friend“, Alain Clark – 2008 (2:a på NL Top 40) (2:a på NL Top 100)
This Ain’t Gonna Work“, Alain Clark – 2007 (3:a på NL Top 40) (11:a på NL Top 100)
Blow Me Away“, Alain Clark – 2008 (8:a på NL Top 40) (14:e på NL Top 100)
Back In My World“, Alain Clark – 2013 (11:a på NL Top 40) (14:e på NL Top 100)

Mer om Nederländernas förberedelser inför Eurovision Song Contest 2015 hittar ni här: “Nederländerna i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Nederländerna 2015: ESC-surr kring Alain Clark”

 1. Micke

  Kan inte låta bli att kommentera det min magkänsla har sagt hela tiden. Handlar om det du säger att kanske det är Nederländernas tur snart. Kanske stöter jag mig med nån nu men var vänlig att läs det rätt.

  Jag är helt övertygad om att Nederländerna hade vunnit redan i år om det inte hade varit för hela grejen med Conchita Wurst. Missförstå mig rätt nu. En helt fantastiskt röst och låt som jag såg som en av årets bästa. Jag bara undrar lite hur mycket extrapoäng det blev bara för själva grejen med Conchita Wurst. Jättemycket extra skulle jag tro. Jag tror inte att Tom hade vunnit om han ställt upp som sig själv trots hans grymma röst och låt.

  Lyssnade lite på dina exempel med Alain Clark. Gillade tre av fyra men jag tyckte inte om låten från 2013. Är det ett exempel på hur han är nu hoppas jag inte Nederländerna satsar på honom. De andra tre är däremot bra och då får jag bra vibbar.

  Nederländerna har för mig varit bäst två år i rad nu så man får ju lite krav på dem 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Mmmm… det ligger nog något i vad du skriver. Ibland händer det att vissa länder skickar iväg “säkra Eurovision-vinnare” samma år som andra länder skickar något som ligger bättre “i tiden” och det är mycket möjligt att Nederländerna stod för just det 2014. Det är svårt att tro att de ska kunna skicka något ännu bättre 2015… men de lyckades ju med att toppa Anouks bidrag så kanske, kanske. 😀

  Vad gäller Alain Clark så fanns det speciellt en låt som jag gillade mer än de andra… och det var naturligtvis den från 2013. 😉 (Nederländerna har inte stått för mina favoritbidrag de senaste åren, men de två senaste är ju riktiga “kvalitets-bidrag”, om det nu finns något som heter så, så om någon “förtjänar” en vinst så tycker jag nog att det är Nederländerna. Men, men… då får de allt leverera 2015.)

 3. Mr A

  Lite OT men kommer du skriva om Svensktoppen Nästa? Lite nyfiken på vad du tycker om låtarna.

 4. Schlagerpinglan

  @Mr A, Jag har lyssnat in mig en del på låtarna till “Svensktoppen nästa” och hittat en del favoriter, men eftersom det inte är låtarna utan artisterna som är aktuella för Melodifestivalen så har jag inte riktigt sett det som något ESC-relevant, vilket tydligen var fel av mig. Nu när jag ser att det finns ett visst intresse (tack för det) så kommer jag naturligtvis att göra ett inlägg om det innan finalen den 31:a augusti. 😀

 5. Mr A

  Visst det är inte låtarna men artisterna men ändå kul att se vilka/Vem som vinner och se lite vad de har för musik och bakgrund. Jag gillar tex låt 5. Känns lite annorlunda i sammanhanget. De som vinner går ju ändå vidare till MF.

 6. Schlagerpinglan

  @Mr A, Jag håller helt med dig angående “Svensktoppen nästa”, allt som leder till deltagande i Melodifestivalen och ESC intresserar mig och det är roligt att få ett kvitto på att det finns andra som tycker detsamma. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se