Lettland TV-bolaget LTV har meddelat att Lettland troligtvis kommer att ställa upp i Eurovision Song Contest 2015. Något officiellt besked har ännu ej lämnats. Inte heller har något beslut tagits om hur de ska välja ut sitt bidrag, om de nu beslutar sig för att delta, men intresset finns där i alla fall. (Källa: esctoday.com)

Lettlands senaste bidrag, uttagningsmetoder och resultat i Eurovision Song Contest
2014: Cake to bake“, Aarzemnieki (“Dziesma”) 13:e i semi 1
2013: Here We Go“, PeR (“Dziesma”) 17:e i semi 2
2012: Beautiful Song“, Anmary (“Eirodziesma”) 16:e i semi 1
2011: Angel In Disguise“, Musiqq (“Eirodziesma”) 17:e i semi 2
2010: What For?“, Aisha (“Eirodziesma”) 17:e i semi 1
2009: Probka“, Intars Busulis (“Eirodziesma”) 19:e i semi 2

Schlagerpinglan: Lettland har valt ut sina ESC-bidrag med hjälp av sin nationella uttagning “Eirodziesma / Dziesma” sedan de debuterade år 2000. I början gick det riktigt bra med bland annat en tredjeplats (“My Star”, BrainStorm – 2000), en vinst (“I Wanna”, Marie N – 2002) och fyra final-bidrag i rad (2005-2008).

Efter det så har landet misslyckats med att ta sig till final sex år i rad, vilket tyvärr inte varit helt orättvist (enligt min personliga smak). Förhoppningsvis så skickar de något annorlunda till Österrike 2015 så att även Lettlands ESC-intresse kan få sig en rejäl skjuts framåt. 😀

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Lettland i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Eurovision 2015: Lettland deltar troligtvis”

 1. Micke

  Håller med om det mesta men det finns en låt bland deras bidrag jag gjorde en riktig pudel på. Ibland har man rätt och ibland har man fel om bidrag. I år visade det sig med ett bidrag att min åsikt om ett bidrag höll rätt igenom och många gjorde en pudel och följde min åsikt. Det handlar om Nederländernas bidrag som många sa sig tyckte mycket illa om i början. Jag älskade den från första början och historien talar om vad som hände sen 🙂

  Tvärtom var det var det 2012 angående Lettlands bidrag Beautiful Song. Alla tycktes tycka illa om den. I synnerhet skämde Måns Zelmerlöw ut sig som tyckare i schlagerpanelen. Bland det värsta jag sett. Personligen tyckte jag dock det var en harmlös liten glad låt som fick en på gott humör utan att för den del var riktigt bra. En glad bagatell som sagt. Men gissa om jag gjorde en pudel efter att ha sett scenframträdandet. Plötsligt såg jag allt det som andra redan sett. Låten rasade ned lika mycket för mig som Måns redan hade gjort.

  En liten grej till. Det där jag skrev om rätt och fel är egentligen löjligt. Det finns inget sådant. Om en låt tar sig in i hjärtat på en ska man bara skita helt i om 99% av världsbefolkningen tycker illa om låten. Go with your heart

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Nej, det finns inga rätt eller fel – det är just det som är så roligt med musik. En låt som man kanske ratar i början kan visa sig bli en riktig favorit senare eller vice versa.

  Vad gäller Lettlands 2012-bidrag så har jag försökt att hitta någon förklaring till scenframträdandet men jag hittar inget. Det enda som skulle få mig att halvgilla det och se en mening med det vore om de ordnat en tävling där fyra amatörer vann möjligheten att kläs upp och sjunga med på Eurovision-scenen, som någon sorts Askungen-saga. Det hade kunnat passa in i texten och förklara deras lite vilsna beteende… men om så var fallet så borde de ha varit väldigt tydliga med det.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se