Turkiet TV-bolaget TRT har nu officiellt gått ut och meddelat att Turkiet inte kommer att delta i Eurovision Song Contest 2015. Huruvida de tänker dra sig ur helt framgick ej, bara att de inte har några planer på att komma tillbaka på lång tid framöver. (Källor: esctoday.com och escxtra.com)

Schlagerpinglan: Jaha, då har Turkiets ESC-2015-planer fått uppdateras från “ej troliga” till “bekräftat obefintliga”. Lite tragiskt men tydligen oundvikligt. Man kan ju inte tvinga någon att vara med mot sin vilja. Förhoppningsvis blir det lite förändringar i toppen på TRT snart så att mer Eurovision-vänliga krafter kan ta över och avsluta denna onödiga frånvaro, som är inne på sitt tredje år nu.

Mer om spekulationerna kring Turkiets icke-deltagande i ESC 2015 (samt länkar till deras senaste bidrag) hittar ni här: “Turkiet i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Nu är det officiellt: Inget Turkiet i Eurovision 2015”

  1. Lukas Gornitzka

    Vad jag inte riktigt greppar är varför det inte finns några andra TV-bolag i Turkiet som EBU skulle kunna ha inlett en dialog med när TRT stängt sin dörr. Kan det ha att göra med att dessa är än mer influerade av vi-vet-vad (nuvarande politiken i landet) än TRT?

  2. Schlagerpinglan

    @ Lukas Gornitzka, Eftersom intresset för ESC borde finnas bland många av Turkiets invånare så tycker man ju att det borde kunna gå att lösa på något sätt. Kanske finns det inga andra TV-bolag med sådana ambitioner eller så är det trots allt TRT som står närmast, vilket inte inger så mycket hopp.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se