Tyskland Som det tidigare meddelats så kommer finalen av TV-bolaget NDR:sUnser Song für Österreich” (den 5:e mars), där Tysklands bidrag i Eurovision Song Contest 2015 ska utses, att föregås av en wildcard-tävling (den 19:e februari) där 10 talanger tävlar om ett wildcard till finalen.

Nu har anmälningsperioden till denna youtube-tävling startat och unga talanger kan t.o.m. den 9:e januari ladda upp sina bidrag (både covers och egenhändigt skrivna låtar) till Unser-Song-fuer-Oesterreich.de.

Det har även avslöjats att Barbara Schöneberger kommer att agera programledare vid både talangtävlingen och den nationella finalen. Bidragen till de båda showerna kommer att väljas ut av representanter från NDR, ett antal (ARD-ägda) radiostationer, skivbolag (bl.a. Warner, Universal och Sony) samt Brainpool TV.
(Källor: eurovision.tv, escxtra.com och esctoday.com)

Schlagerpinglan: Sakta men säkert så får vi mer och mer information om de olika ländernas ESC-uttagningar. T.ex. så är det idag, måndagen den 8:e september, sista dagen att skicka in sina bidrag till både Finlands “UMK 2015″ och Danmarks “DMGP 2015″, men de “riktiga” ESC-händelserna lyser fortfarande med sin frånvaro.

I nuläget ser det ut som att Makedonien blir först ut med att utse sitt bidrag, då deras “Skopje Fest” är planerad till den 13:e november. Bara 66 dagar kvar. 😛

Mer om Tysklands förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Tyskland i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se