Malta TV-bolaget PBS var tidigt ute och informerade om att Maltas bidrag till Eurovision Song Contest 2015 kommer att väljas ut genom “Malta Eurovision Song Contest 2015“ den 22:a november. Dagen innan dess, den 21:a november, kommer de 14 finalisterna att väljas ut i en semifinal med 20 tävlande bidrag.

Nu har det även meddelats att de 20 semifinalisterna kommer att presenteras den 3:e oktober i showen Xarabank kl. 20:40 CET, vilken lär kunna ses via tvm.com.mt. Hur många bidrag de fick in har ännu ej avslöjats. (Källa: escxtra.com)

Schlagerpinglan: Årets upplaga av Maltas nationella ESC-uttagning innehåller som sagt en hel del nyheter. Förutom att de kan byta ut vinnarlåten om de skulle vilja så “slipper” vi steget där de avslöjar de 50-100 bidrag som gått vidare till fas 2 och får semifinalisterna presenterade direkt. Något som både har sina för- och nackdelar.

Genom åren har jag fått en hel del personliga favoriter bland de återkommande artisterna, däribland Claudia Faniello, Dorothy Bezzina, Klinsmann, J. Anvil, Kevin Borg, Fabrizo Faniello m.fl. Förhoppningsvis finns ett flertal av dessa med även denna gång. 😀

Allt om Maltas nationella uttagning inför ESC 2015 hittar ni här: “Malta i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se