Moldavien TV-bolaget TRM har bekräftat att Moldavien kommer att delta i Eurovision Song Contest 2015 i Österrike. Hur de tänker välja ut sitt bidrag har de ännu inte avslöjat men troligtvis så lär det bli genom en nationell final. (Källa: esctoday.com)

Moldaviens senaste bidrag, uttagningsmetoder och resultat i Eurovision Song Contest:
2014: Wild soul“, Cristina Scarlat “O Melodie Pentru Europa” 16:e i semi 1
2013: O Mie“, Aliona Moon “O Melodie Pentru Europa” 11:a i finalen
2012: Lăutar“, Pasha Parfeny “Selecţia Naţională” 11:a i finalen
2011: So Lucky“, Zdob și Zdub “O Melodie Pentru Europa” 12:a i finalen
2010: Run Away“, Sunstroke Project & Olia Tira “O Melodie Pentru Europa” 22:a i finalen

Schlagerpinglan: 34 preliminärklara länder inför Eurovision Song Contest 2015 kan nu räknas in och förmodligen ytterligare en nationell uttagning. 🙂 Allt tyder på att det kan bli en riktigt trevlig ESC-säsong… om vi inte har en del kallduschar att vänta när/om vissa länder beslutar sig för att hoppa av medan de fortfarande kan, vilket vi inte får hoppas.

Vad gäller Moldavien så brukar de skicka bidrag helt i min smak, så vad som hände 2014 vet jag inte riktigt. Nu tycker jag inte att “Wild soul” var direkt dålig, men den var lite blek och väldigt svår att förstå sig på. Allt kan ju inte vara lättsmält och direkt utan jag ser gärna att de skickar lite “svåra” låtar, men då vill jag helst hinna förstå mig på dem innan hela ESC-säsongen är över. 😉

Mer om Moldaviens förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Moldavien i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Eurovision 2015: Moldavien bekräftar deltagande”

 1. Micke

  Minns mest deras bidrag 2012 med Pasha Parfeny som du och jag länge verkade vara helt ensamma om att tycka om. Visst det är delvis lite töntstämpel över den men glädjen i helheten överskyler detta helt och hållet som jag ser det. Ju närmre vi sedan kom själva tävlingen så fick vi alltmer sällskap i vårt omdöme vilket sedan visade sig än mer iom en elfteplats. Vad gäller töntstämpel var det istället mycket värre med programledartrion. Inget i världen skulle kunna tvätta bort det.

  I Kategorin “Varför man ska tänka sig för innan man återvänder till ESC” har Moldova en stark kandidat i 2011 års bidrag. Gruppen Zdob si Zdub var med redan 2005 och då med ett fräsch kul uppiggande bidrag. Sex år senare återvänder de och ger upphov till frågan VARFÖR och tappade hakor som många än idag tre år senare ännu inte lyckats få upp från golvet.

 2. Lukas Gornitzka

  @Micke Jag kanske inte blev helt hänryckt av “Lautar”, även om jag märkte att den hade sin charm. Dessutom ska man aldrig räkna bort balkan-reggae.
  Samtidigt gillade jag båda låtarna med Zdob si Zdub. “So Lucky” var dessutom en av mina favoriter från 2011, även om det inte fanns så många som tilltalade mig just det året.

  En annan jag gillar så här i efterhand är “Run Away” (2010). Men det har nog säkert att göra med att just saxofondelen i låten blivit så pass uppmärksammad på internet tack vare en viss Epic Sax Guy.

 3. Micke

  Lukas Gornitzka: Det är det som är charmen med ESC. Ibland kan man se igenom töntigheter och hitta annat som jag gjorde i “Lautar”. Ibland är det precis tvärtom 🙂

  Angående “So Lucky” så är det ju jättebra att du hittade något i den. Jag gjorde inte det men kanske var det för att jag förväntade mig för mycket. Jag gillade ju verkligen deras första bidrag. Det finns inga rätt eller fel i ESC utan alla finner godbitar i olika bidrag.

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Mmm… jag kommer ännu ihåg hur besviken jag blev på sättet de framförde denna mysiga låt på. Slutresultatet blev dock inte så dumt som jag kanske tyckte just då men riktigt nöjd blev jag aldrig. En 11:e plats var dock ett riktigt bra slutresultat, så helt felt var det nog ändå inte. 😉

  Vad gäller “So lucky” så är jag nog på Lukas Gornitzkas sida, då jag efter att först ha totaltsågat låten faktiskt uppskattade den innan det var dags för final. 🙂 Därför var jag en av de (få?) som inte var så värst förvånade över deras relativt imponerande bra resultat.

  Nu är det ett nytt år och jag hoppas att vad de än väljer så blir det ett bidrag som jag fastnar för direkt… det är trots allt lite roligare då. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se