Schweiz I dag gick startskottet för Schweiz nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015 i och med att RTR/SRF började att ta emot bidrag till sin traditionella onlineuttagning. T.o.m. den 27:e oktober kan manade artister och låtskrivare ladda upp sina bidrag till esc.srf.ch. De fullständiga reglerna (på engelska) hittar ni här.

Allmänheten kommer sedan att kunna rösta på sina favoriter, förmodligen mellan den 3:e och 17:e november. Varje person har fyra röster och internetrösterna kommer att stå för 50% av resultatet medan en expertjury står för de resterande 50% av resultatet.

9 onlinebidrag tar sig, tillsammans med 3 internvalda bidrag från RSI samt 6 juryutvalda bidrag från RTS, vidare till en juryspelning den 7:e december.

Därifrån tar sig 3 RTR/SRF-bidrag, 2 RTS-bidrag samt 1 RSI-bidrag vidare till finalen i Kreuzlingen den 31:a januari där vinnaren utses med hjälp av 50/50 jury- och teleröster. (Källor: esc.srf.ch och schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Då var vi framme vid den tiden på året då man får nöjet att lyssna igenom mängder med bidrag av varierade genrer och kvalitéer från den schweiziska Eurovision-plattformen. Den största delen av låtarna brukar visserligen vara i “glad amatör”-nivå men då och då dyker det upp riktiga guldkorn som lyser upp höstmörkret. 😀

Jag återkommer med mer i ämnet när det inkommit en lämplig mängd bidrag att beta av. 😀

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se