Schweiz Schlagerpinglan: I går började RTR/SRF att ta emot bidrag till sin traditionella Eurovision-portal där nio kandidater ska utses till andra steget i Schweiz nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015, som ni kan läsa mer om här.

I skivandets stund så finns det tio bidrag uppladdade och det innebär naturligtvis att jag inte kunde låta bli att göra säsongens första topp-tio-lista. Här nedan ser därför länkar till de tio första bidragen som laddades upp och blev godkända för Schweiz internetuttagning 2015, i den ordning jag själv föredrar dem samt med mina personliga (väldigt generösa) betyg:

“Schweiz Internet-uttagning 2015”- Topp-tio-lista (del 1 – 2014-10-01):
1. All We Need Is Love“, Melis Bilen schweizschweizschweizschweizschweiz
(Istanbul, Turkiet)
2. Catch Me if You Can“, Ben Pyne schweizschweizschweizschweizschweiz
(Dublin, Irland)
3. Travelling On My Own” John Hänni schweizschweizschweizschweizschweiz
(Lenk im Simmental, Schweiz)
4. Avide du Soleil“, Zéphyr Combo schweizschweizschweizschweizschweiz
(Männedorf, Schweiz)
5. PORTO IL MONDO CON ME“, ASANTY schweizschweizschweizschweizschweiz
(Sementina, Schweiz)
6. Hello Depressive State“, Carolynn schweizschweizschweizschweizschweiz
(Kehrsatz, Schweiz)
7. Come Along“, Gabriel Greenwood schweizschweizschweizschweizschweiz
(Princeton, USA)
8. Dancing In The Night“, The United schweizschweizschweizschweizschweiz
(Liverpool, Storbritannien)
9. Unite“, The United schweizschweizschweizschweizschweiz
(Liverpool, Storbritannien)
10. Hardcore Marijuana“, Zappelphilipp schweizschweizschweizschweizschweiz
(Bern, Schweiz)

Uppdaterat: Två av låtarna togs bort, sedan kom en av dem tillbaka. De tio ovanstående var i alla fall de första tio riktiga låtarna som presenterades i årets uttagning.

Schlagerpinglan: Jag får väl påpeka att betygen är satta enligt en väldigt generös skala där en 3:a bara menas att låten har potential att växa till sig med tiden. Av erfarenhet så vet jag att de flesta låtarna annars skulle få väldigt svårt att göra några avtryck alls och då blir det ju inte så skoj. 🙂

Av de inkomna bidragen så här långt så är det endast “All We Need Is Love” som jag tyckte relativt bra om vid första genomlyssningen men ett av tio efter ett dygn är inte så dåligt i sammanhanget. Jag har m.a.o. stora förhoppningar om att uttagningen även denna gång ska kunna erbjuda i alla fall några riktigt bra låtar. 🙂

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Schweiz 2015: Onlineuttagningens första tio bidrag”

 1. Lukas Gornitzka

  Och med den generösa skalan i åtanke innebär detta att ingen låt verkade imponera på dig direkt. (Tänker mest på hur dåligt betyg det blev för “Hardcore Marijuana”, där kan det ha varit ord och inga visor)

 2. Schlagerpinglan

  @Lukas Gornitzka, Mmm… det stämmer ganska bra… men man får ju ha i åtanke att detta inte är några låtar som TV-bolagen valt ut till sina uttagningar utan det är mer “råmaterial” som kanske skulle kunna bli bra med lite justeringar. Är man bara intresserad av polerade, högklassiga låtar så är detta kanske inget roligt tidsfördriv, men jag tycker det är riktigt skojigt… trots att jag som synes inte riktigt håller med de flesta låtskrivarna så här långt om vad som är “bra musik”. 🙂

 3. Micke

  De första låtarna som brukar sippra fram i deras uttagning brukar vara väldigt tunna saker. Men det brukar alltid dyka upp starkare låtar efter hand. Förhoppningsvis gäller det även bidragen för 2015 för annars får Schweiz det tungt. Jisses sicka bleka låtar. Det låter som något som möjligen kan tas fram till juniorfestivalen eller nåt.

  Där fanns två bidrag som jag inte kunde låta bli att bara skratta åt. “Hardcore Marijuana” och “Unite” lär väl inte kommas ihåg som de mest genomarbetade bidrag som stack upp näsan 2015 🙂

  Finns där då ingenting? Nej egentligen inte om de inte sätter sig ned och tar vara på de små korn av musik som finns och gör om låtarna utifrån dessa. Där finns tre låtar som skulle kunna bli något om de verkligen kollar på hur det låter och kan låta. Dessa tre är:
  “Catch me if you can” – Ben Pyne
  “All we need is love” – Melis Bilen
  “Avide du Soleil” – Zéphyr Combo

  Just nu i nuvarande skick duger de dock inte som jag ser det

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Uttagningen har i alla fall kommit igång, nu är det bara att orka lyssna igenom bidragen efterhand som de presenteras. Något bra bör det dyka upp innan tiden går ut. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se