Israel Ett flertal ESC-sidor har rapporterat att Israel kommer att skicka vinnaren av talangtävlingen “The Next Star” till Eurovision Song Contest 2015. Hur tävlingsbidraget ska utses skrivs det däremot ingenting om.

“HaKokhav HaBa” / “The Next Star”
HaKokhav HaBa” har redan sänds i en säsong i Israel och formatet har sålts till ett flertal länder, främst under namnet “Rising Star“.
The Next Star” sänds på Channel 2 medan IBA står för ESC-sändningarna.
Den andra säsongen av den israeliska versionen kommer att pågå mellan början av januari till mitten av mars 2015 och eventuellt så kommer vinnaren att få representera Israel i Eurovision Song Contest 2015.
(Källor: esctoday, wikipedia, oikotimes)

Schlagerpinglan: Med tanke på att sista uppgiften från esctoday.com (som är den sida jag har störst tilltro till) var att IBA inte bekräftat att de kommer att använda sig utav talangtävlingen för att utse sin ESC-artist, så bör ovanstående uppgifter ännu tas med en nypa salt. Det är dock så pass många sidor som skriver om det att jag inte bara kan ignorera det. Kanske görs artistvalet så, kanske inte. Tids nog vet vi.

Det viktigaste i sammanhangen är dock att det verkar som att Israel faktiskt kommer till start 2015. Hur de väljer ut sin artist tycker jag däremot är av underordnad betydelse. 😀

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Israel i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se