Storbritannien Trots att allt tyder på att TV-bolaget BBC återigen kommer att göra ett internval så kommer de fram till den 7:e november att ta emot lämpliga bidrag för Storbritannien att ställa upp med i Eurovision Song Contest 2015.

För ovanlighetens skull så får allmänheten vara med och skicka in sina bidrag och de bästa av dem har sedan, tillsammans med inskickade bidrag från diverse skivbolag, chansen att bli utvald att tävla i Österrike 2015. Mer information hittar ni på bbc.co.uk. (Källa: bbc.co.uk)

Schlagerpinglan: Även om jag kanske helst hade sett att BBC ordnade en nationell uttagning med de bästa artisterna och låtskrivarna som landet har att bjuda på så är väl detta det näst bästa sättet. 🙂

Visst kan skivbolagen gräva fram någon lämplig artist som kan ge britterna en hyfsad placering, men för att få fram det där riktigt unika så är det kanske bäst att söka lite bredare än så. Hur som helst så hoppas jag att de hittar något som fungerar, för Storbritannien är så mycket bättre på musik än vad deras senaste ESC-resultat visat.

Mer om Storbritanniens förberedelser inför Eurovision Song Contest 2015 hittar ni här: “Storbritannien i ESC 2015“.

Uppdaterat: Vissa ESC-sidor tolkar tydligen BBC:s planer som att det faktiskt ska bli en nationell uttagning. Jag hoppas de har rätt. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se