Italien Som det tidigare avslöjats så kommer TV-bolaget RAI att erbjuda vinnaren av Sanremofestivalen att representera Italien i Eurovision Song Contest 2015. Om det verkligen blir vinnaren som åker till Österrike och om han/hon i så fall ställer upp med sin Sanremo-vinnarlåt vet vi i nuläget inget om. Här är i alla fall schemat för festivalen, som Carlo Conti kommer att leda:

Schemat för Sanremofestivalen 2015:
10:e februari 2015 Notte 1 8 “Campioni”-bidrag presenteras
(4 “Nuove Proposte”-bidrag tävlar – 2 går till semifinalen)
11:e februari 2015 Notte 2 8 “Campioni”-bidrag presenteras
(4 “Nuove Proposte”-bidrag tävlar – 2 går till semifinalen)
12:e februari 2015 Notte 3 16 “Campioni”-artister framför cover-låtar
(“Nuove Proposte”-Semifinal där 2 går till finalen)
13:e februari 2015 Notte 4 “Campioni”-Semifinal med 16 tävlande artister
(“Nuove Proposte”-Final)
14:e februari 2015 Notte 5 “Campioni”-Final med 12 tävlande artister
(Källor: esctoday.com och oikotimes.com)

Schlagerpinglan: 2011 gjorde Italien sin efterlängtade comeback i tävlingen och det innebar tre raka topp-tio-placeringar. 2014 blev det däremot inte bättre än en 21:a-plats för Emma och hennes “La Mia Città” och det ska bli väldigt intressant att se om det var ett undantag eller början på en ny period i Italiens ESC-historia. Förhoppningsvis var det det förstnämnda, för annars är nog risken stor att RAI återigen drar sig ur ESC och då är chansen inte så stor att de återvänder fler gånger.

Mer om Italiens förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Italien i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se