Bulgarien När TV-bolaget BNT lämnade in den preliminära ansökan till EBU, och därmed gjorde det möjligt för Bulgarien att ställa upp i Eurovision Song Contest 2015, så betonades det att de då ännu ej tagit det slutliga beslutet. De hade fram till den 10:e oktober på sig att bekräfta eller dra sig ur utan att riskera något straff.

Nu meddelar BNT att de fortfarande har problem med att finaniera sitt ESC-deltagande, vilket betyder att Bulgarien inte kommer att delta i Eurovision Song Contest 2015.
(Källa: esctoday.com)

Bulgariens senaste bidrag, uttagningsmetoder och resultat i Eurovision Song Contest:
2013: Samo Shampioni“, Elitsa Todorova
& Stoyan Yankoulov
Internvalda artister
+nationell final
12:a i semi 2
2012: Love Unlimited“, Sofi Marinova nationell uttagning 11:a i semi 2
2011: Na Inat“, Poli Genova nationell final 12:a i semi 2
2010: Angel Si Ti“, Miro internvald artist
+ “Evrovizija 2010”
15:e i semi 2
2009: Illusion“, Krassimir Avramov “Be A Star”
+ “Bulgarian Song for
Eurovision 2009″
16:e i semi 1

Schlagerpinglan: Precis som förväntat så blev Bulgarien tvingad att stå över Eurovision Song Contest ytterligare ett år och det är bara att beklaga. Om man ska leta efter små glädjeämnen mitt i eländet så kan man i alla fall konstatera att de har viljan att vara med, och så länge de har det så kan man i alla fall hålla hoppet uppe om att deras comeback inte ligger alltför långt fram i tiden. 🙂

Då var vi nere i 35 preliminärt bekräftade ESC-2015-länder men än återstår det en del frågetecken att räta ut innan vi med säkerhet vet hur många länder som kommer att dyka upp i Österrike 2015.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Eurovision 2015: Bulgarien drar sig ur”

  1. Johan

    Om deltagarantalet faller under 37 börjar man ju undra om semifinalerna blir 2 i fortsättningen eller om man ska krympa det hela till 1 semi-final, 1 final igen. En Semi-final där typ 10 låtar av 14 går vidare är ju inte direkt så intressant kan man ju tycka.

  2. Schlagerpinglan

    @Johan, Förhoppningsvis så blir det minst 38 deltagande länder (även Ryssland och San Marino är klara enligt wikipedia) så frågan inte behöver bli aktuell. Skulle det bli aktuellt något annat år så vet jag faktiskt inte vad jag tycker… två semifinaler där nästan alla går vidare låter ju inte så spännande… men samtidigt så kan det bli lite långrandigt med en enda stor, lång semifinal. Förhoppningsvis är det något som de aldrig behöver ta ställning till. 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se