SanMarino Precis som utlovat så presenterade TV-bolaget SMRTV sitt beslut angående San Marino och Eurovision Song Contest 2015 i dag. Det glädjande beskedet var att landet kommer att delta i ESC 2015. Hur de tänker utse sitt tävlingsbidrag nämndes det däremot inget om så mer information kommer vid ett senare tillfälle. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Detta var ju riktigt goda nyheter och helt plötsligt så var vi uppe i 38 preliminärt bekräftade ESC-2015-länder. 🙂

Mer om San Marinos förberedelser inför ESC 2015 (inklusive länkar till landets samtliga Eurovision-bidrag) hittar ni här: “San Marino i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Eurovision 2015: San Marino bekräftar deltagande”

 1. Lukas Gornitzka

  Så jäkla skönt att San Marino gav grönt ljus!

  Om man då ska tro Wikipedia är det då 38 länder som sagt ja, det återstår dock bara att se hur Albanien tänker göra… man hoppas ju att de kommer till start också.

 2. Schlagerpinglan

  @Lukas, Tydligen så har nu även esctoday.com grönmarkerat Ryssland och är även de uppe i 38 bekräftade länder. Jag uppdaterar texten ovan och hoppas på ytterligare positiva nyheter från Albanien samt att vi slipper några tillbakadraganden.

 3. Johan

  Hur länge har Albanien på sig att bekräfta eller avslå?

 4. Schlagerpinglan

  @Johan, Om de ska vara med så ska de redan ha skickat in sin preliminära ansökan så förhoppningsvis så är det redan gjort. (Om de sedan drar sig ur efter den 10:e oktober så får de betala böter.) Det är dock lite konstigt att de inte bara går ut och meddelar att de gjort så. Kanske får de ett specialavtal, kanske är de inte intresserade, kanske är de redan klara. I nuläget verkar ingen vilja berätta hur det ligger till i alla fall.

 5. Adri

  Jag har en dålig känsla angående Albanien. Varför vänta såhär länge på att avslöja?

  Visserligen väntade San Marino länge och då var det ju positivt men jag har ändå en dålig känsla. Hoppas på att Albanien ändå deltar 2015 och får en bra plats som kan få dem att tro på tävlingen igen. Efter två missade finaler är ju entusiasmen inte direkt hög där har jag hört.

 6. Schlagerpinglan

  @Adri, Mmm… de är ju redan igång med förberedelserna inför “Festivali i Këngës” så det är ju inte några problem med att ordna en nationell uttagning. Kanske, kanske har de nya planer för sättet de väljer ut sitt bidrag på, med tanke på de två finalmissarna… men om det vore så så kunde de ju meddela det.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se