Malta Schlagerpinglan: Av de 134 bidrag som skickades in till TV-bolaget PBS gallrades först 48 bidrag fram för att sedan minskas ner till de 20 bidrag som kommer att få tävla i semifinalen av Maltas nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015 den 21:a november. Först presenterades smakprov på låtarna – nu kan vi lyssna till fullversionerna, se länkarna nedan.

“Malta Eurovision Song Contest 2015” – Fullversionerna av de 20 semifinalisterna:
1.Home“, Lyndsay Pace
♥ “Breakaway“, Glen Vella
♥ “Chasing a Dream“, Trilogy
♥ “12, Baker Street“, Karen DeBattista
♥ “Still Here“, Franklin
♥ “It’s OK“, Deborah C
♥ “The One That You Love“, Lawrence Gray
♥ “Warrior“, Amber
♥ “Something In The Way“, Daniel Testa
♥ “Fandango“, Jessika
♥ “Rush“, Christabelle
♥ “Closed Doors“, Chris Grech
♥ “Beautiful To Me“, L-Aħwa
♥ “Stop Haunting Me“, Raquel
♥ “Close Your Eyes“, Danica Muscat
♥ “Secretly“, Corazon
♥ “Could Have Been Me“, Iona Dalli
♥ “Take Me As I Am“, Domenique
♥ “Once In A While“, Dominik
20.Love and Let Go“, Ekklesia Sisters

Schlagerpinglan: Efter att ha lyssnat igenom fullversionerna av de tävlande bidragen en gång så har jag riktigt höga förhoppningar på årets maltesiska uttagning. 🙂 Jag kan inte direkt säga vilken låt jag tycker bäst om, utan det står nog för tillfället mellan “Chasing a Dream” och “Fandango” men även “Still Here” (trots att här finns något som stör mig rejält) och “Stop Haunting Me” har något som väcker mitt intresse.

Sedan finns det ytterligare en fem-sex låtar som jag tror kan bli riktigt bra efter ett par lyssningar, så jag ser fram emot att göra min lilla genomgång av bidragen när det börjar närma sig semifinaldags och man lyssnat lite mer på dem. 😀

Mer om Maltas förberedelser inför ESC 2015 (inkl. listan över de låtskrivare som ligger bakom bidragen ovan) hittar ni här: “Malta i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Malta 2015: Lyssna på fullversionerna av semifinalbidragen”

 1. Adri

  Reltivt hög nivå tycker jag. Fandago är riktigt bra, men min favorit är ändå “It’s OK” med Deborah C, den satte sig redan efter endast en lyssning och jag nynnar redan nu på den efter att bara hört den två gånger i mitt liv! Heja heja!

 2. Micke

  Wow! Lyssna och lär Sverige.

  Verkar som att Malta får ihop en bra tävling i år igen. Jädrigt kul. Efter två lyssningar har jag fått fyra favvislåtar och ytterligare 13 bidrag som är antingen lovande eller åtminstone ok. Tyvärr håller det positiva omdömet inte helt ut för där finns tre bidrag som får min magsyra att protestera det vildaste. Usch säger jag bara. Men jag börjar med det viktigaste och det är de fyra favvisarna är:

  1. “Closed Doors“, Chris Grech
  2. “Fandango“, Jessika
  3. “Home“, Lyndsay Pace
  4. “Stop Haunting Me“, Raquel

  Detta är min ranking just nu. Är jag då orolig att någon ska tappa eller tvärtom. “Fandango” finns väl viss risk att man tröttnar på men jag hoppas inte det. “Stop haunting me” känns tvärtom mer som en växare men inte fan vet jag. Bara att vänta och se 🙂

  De tre magsyralåtarna är bara för mycket för mig. Dessa tre pratar jag om:

  0. “Still Here“, Franklin
  0. “The One That You Love“, Lawrence Gray
  0. “Love and Let Go“, Ekklesia Sisters

  Svårigheten med de två första är rösterna. Klarar bara inte män i falsett. Skär i mig. Vad gäller den sista är den bara för mycket överhuvudtaget när refrängen anländer.

  Men heja Malta. Starkt startfält 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Själv hade jag “Rush“ med Christabelle på huvudet när jag vaknade… vad det nu kan betyda. Trodde inte att jag gillade den… men tydligen gjorde den ett intryck. 🙂 Hur som helst så är det ju en klar fördel om låtarna fastnar.

  @Micke, Jag har inga problem med falsett-män så för mig så ligger problemet med “Still here” någon annanstans. Själva låten tycker jag, som sagt, riktigt bra om men något skaver. Med en annan artist så hade den förmodligen seglat upp på plats nummer ett för mig… men vi får se vad tiden och ytterligare lyssningar kan hitta på med den. 🙂

 4. Adri

  jag har dock redan nu en känsla av att Deborah C kommer att ha svårt att ens ta sig till deras final baserat på mottagningen den fått på olika eurovision-sidor :/

 5. Lukas Gornitzka

  Herregud, här går mina åsikter isär gentemot era.

  De som föll mig mest i smaken är såna som inte nämnts av er, eller fått en del risiga omdömen. Bland annat tänker jag på “Love and Let Go”. Spontant tror jag inte att den ska räknas bort, dels för att den tydligen fått flest visningar av alla 20 bland dessa youtubelänkar, med hästlängder. Ekklesia förmedlar en form av äkthet i låten som jag tror kan gå hem.

  Sen föll jag också lite för “Warrior”, mest på grund av dess refräng. Amber kan gå långt om hon prickar de höga noterna.

  Vem vet, jag kanske börjar få lite av ett hjärta för ballader nu på senare tid.

 6. Micke

  Lukas Gornitzka: Men det är ju det som är det roliga med att snacka musik och dela tycke och smak. Mycket roligare när det inte alltid matchar än när de alltid gör det. Personligen klarar jag bara inte av refrängen i nunnornas låt. Får vibbar från Six4One – If We All Give A Little 2006 och det är direkt obehagliga vibbar det :-). HALLELUJA

  Warrior med Amber är dock en jag håller tämligen nära de fyraa favvisar jag har. Vad gäller Franklin så kanske han inte kommit in i målbrottet än. Jag vet inte 🙂

 7. Schlagerpinglan

  @Lukas Gornitzka, Jag tror inte heller att “Love and Let Go” ska räknas bort, utan jag tror att det är en säker finalist (om de kan sjunga live) och tyvärr (enligt min personliga smak) en låt som mycket väl kan vara med i toppstriden. Låten och hela konceptet står ut ur mängden och kan bli en succé om timingen visar sig vara rätt. Det ska bli intressant att se vad som händer.

 8. Micke

  Har haft med mig dessa 20 låtar på jobbet i två dagar för att kolla vibbarna hos polarna. Ska man döma av det finns det bara en låt och det är RAQUEL – Stop Haunting Me. Jädrar vad folk har gått igång på den. Vet inte om det är min favvis men det är definitivt en växare.

 9. Schlagerpinglan

  @Micke, Intressant mini-undersökning med glädjande resultat. 🙂 “Stop Haunting Me” tillhör en av favoriterna här också. Nu hoppas jag bara att den fungerar live… för det krävs en säker pipa för att göra den rättvisa.

 10. Micke

  Vad Raquel klarar eller inte klarar med sin röst fick vi väl troligen ett svar på redan i förra årets maltesiska uttagning. Tror inte att hon kommer att göra bort sig.

 11. Schlagerpinglan

  @Micke, Jo, låtarna verkar ju vara likvärdiga (sångtekniskt) och därför så borde det ju kunna bli riktigt bra. Men det har hänt förr att saker som “borde vara” inte lever upp till förväntningarna… så jag tar inte ut något i förskott. 😉

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se