Grekland Eurovision.tv, den officiella hemsidan för Eurovision Song Contest, meddelade i veckan att de inte kommer att göra något undantag för det grekiska TV-bolaget NERIT inför nästa års tävling. 2014 tillämpade de specialregler och lät det nybildade TV-bolaget, som inte var aktiv EBU-medlem, ändå vara med men de privilegierna är det m.a.o. slut med nu.

Om Grekland ska kunna delta i Eurovision Song Contest 2015 så måste NERIT vara fullvärdiga EBU-medlemmar innan det är dags för semifinalsdragningen i januari 2015. I nuläget är de det inte. (Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Detta låter ju väldigt dramatiskt, men enligt wikipedia så kommer the EBU General Assembly att besluta om NERIT:s ansökan om EBU-medlemskap i början av december 2014 och enligt esctoday.com så är företrädarna för NERIT optimistiska.

Såvida det inte kommer ett negativt besked i december så verkar det inte finnas något att oroa sig för. Hade det funnits några problem med deras ansökan så borde de ha hunnit fixa det vid det här laget. EBU är ju trots allt måna om att så många länder som möjligt ska kunna delta… men man kan ju aldrig vara helt säker.

Mer om Greklands förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Grekland i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se