Malta Schlagerpinglan: Efter att jag har lyssnat på fullversionerna av de 20 semifinalbidragen som tävlar i Maltas nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015 i ca en vecka så tänkte jag att det var dags för en första topp-20-lista.

Här nedan ser ni hur jag personligen uppfattar bidragen, så här mindre än en månad innan det är dags för semifinalen den 21:a november som avgör vilka 14 bidrag som går vidare till finalen den 22:a november:

Schlagerpinglans uppfattning av Maltas ESC-2015-kandidater, 2014-10-27:
Bidrag som jag vill ha vidare till finalen:
1. “Stop Haunting Me“, Raquel
2. “Fandango“, Jessika
3. “Still Here“, Franklin
4. “Chasing a Dream“, Trilogy
5. “It’s OK“, Deborah C

Bidrag som jag gärna ser i finalen:
6. “Home“, Lyndsay Pace
7. “Rush“, Christabelle
8. “Beautiful To Me“, L-Aħwa
9. “Once In A While“, Dominik
10. “Secretly“, Corazon
11. “The One That You Love“, Lawrence Gray

Bidrag som ännu inte gjort något större intryck:
12. “Closed Doors“, Chris Grech
13. “Take Me As I Am“, Domenique
14. “Close Your Eyes“, Danica Muscat
15. “Something In The Way“, Daniel Testa
16. “12, Baker Street“, Karen DeBattista

Bidrag som jag helst inte vill se i finalen:
17. “Warrior“, Amber
18. “Could Have Been Me“, Iona Dalli
19. “Breakaway“, Glen Vella
20. “Love and Let Go“, Ekklesia Sisters

Schlagerpinglan: Det är fortfarande lång tid kvar innan det är dags för avgörandet och än kan mycket hända då jag märker att mina åsikter om bidragen skiftar från dag till dag. För tillfället har jag 16 kandidater (eller 11, beroende på hur man räknar) till de 14 finalplatserna och det ska bli intressant att se om jag tycker likadant när semifinalen närmar sig. 🙂

Mer om Maltas förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Malta i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Malta 2015: En första rankning av semifinalbidragen”

 1. Micke

  Hade precis gjort en egen ranking så det tajmar ju bra då. Det är väl 14 bidrag till final? Fem låtar står i särklass som jag ser det och tre borde inte ens nämnas med chans i min värld. Ett bidrag, det med Glenn Vella, känns som en kloning av alla bidrag de senaste 5-10 åren i MF. Släng bara in robotdansarna så stinker det MF lång väg 🙂 Så här rankar jag bidragen.

  Bidrag som jag absolut vill ha vidare till finalen. Riktigt starka:
  1. “Closed Doors“, Chris Grech
  2. “Stop Haunting Me“, Raquel
  3. “Fandango“, Jessika
  4. “Home“, Lyndsay Pace
  5. “Warrior“, Amber

  Bidrag som också borde vara i final men som inte är lika vassa:
  6. “It’s OK“, Deborah C
  7. “Chasing a Dream“, Trilogy
  8. “Beautiful To Me“, L-Aħwa
  9. “Take Me As I Am“, Domenique
  10. “Close Your Eyes“, Danica Muscat
  11. “Once In A While“, Dominik
  12. “Secretly“, Corazon

  Bidrag som kämpar om de två sista finalplatserna i min värld. Varken bu eller bä för mig.
  13. “Rush“, Christabelle
  14. “Breakaway“, Glen Vella
  15. “Something In The Way“, Daniel Testa
  16. “Could Have Been Me“, Iona Dalli
  17. “12, Baker Street“, Karen DeBattista

  Bidrag som jag absolut inte vill se i finalen. Jag kniper igen klykan så ingen blir sårad av vad jag egentligen tycker om dessa tre för tro mig det är en hel del 🙂
  18. “Still Here“, Franklin
  19. “The One That You Love“, Lawrence Gray
  20. “Love and Let Go“, Ekklesia Sisters

 2. Micke

  Schlagerpinglan: I vår ranking har vi på topp 8 hela sex lika bidrag. Inte illa. Du får bara lyssna lite mer på Chris Grech och Amber 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Jepp det är 14 bidrag som går vidare till finalen, inte 16 som jag först skrev och som hade passat mig bättre. 🙂 Förvånansvärt många bidrag som vi tycker lika om… i alla fall för tillfället och en del där åsikterna går helt isär, precis som det brukar vara. 🙂

  Jag skulle kunna kontra och skriva att du borde lyssna lite mer på Franklin, men något säger mig att det inte skulle hjälpa. 😉

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se