Schweiz Fransk-språkiga RTS kommer att välja ut sina sex kandidater till andra fasen i Schweiz nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015 genom en radiosänd final den 20:e november där 12 bidrag tävlar och en specialjury väljer ut de sex bästa. (Läs mer om den här.)

RTS har nu avslöjat de 26 bidrag som fortfarande har chansen att få vara med i radiouttagningen, se länkar nedan. En jury ska nu utse de 12 som får tävla med sina bidrag vid radiofinalen. Därifrån går sedan, som sagt, 6 stycken vidare till nästa fas.

RTS:s 26 kandidater Schlagerpinglans preliminiära betyg
Même si tout s’en va“, Alenko schweizschweizschweizschweizschweiz
Hurdy Gurdy Girls“, Anach Cuan schweizschweizschweizschweizschweiz
Le Monde d’après“, Ascomusic schweizschweizschweizschweizschweiz
Le Jour se Lève“, Bastoun schweizschweizschweizschweizschweiz
Bring Back The Moon“, Matthieu Blanchette schweizschweizschweizschweizschweiz
Letter to Myself“, Celia schweizschweizschweizschweizschweiz
Fly“, Licia Chery schweizschweizschweizschweizschweiz
Can’t You Let Me Go“, Claudia schweizschweizschweizschweizschweiz
My Muse“, Electrum&Elisir schweizschweizschweizschweizschweiz
Boom!“, Michael James schweizschweizschweizschweizschweiz
Say Hello“, Jyaleen schweizschweizschweizschweizschweiz
Teasing You“, Gisel de Marco schweizschweizschweizschweizschweiz
Silence“, Emannuel Leman schweizschweizschweizschweizschweiz
Life is About Moments“, Lorenzo Marra schweizschweizschweizschweizschweiz
Un Drôle de Rêve“, Ricky Novak schweizschweizschweizschweizschweiz
Libre comme l’Air“, Angie Ott schweizschweizschweizschweizschweiz
Time to Shine“, Mélanie René schweizschweizschweizschweizschweiz
Après la Pluie“, Sajadi schweizschweizschweizschweizschweiz
Dis-moi Quand“, Sajadi schweizschweizschweizschweizschweiz
Kevlar Heart“, Shana P. schweizschweizschweizschweizschweiz
Sparks of Sun“, Veronica Singh schweizschweizschweizschweizschweiz
Wedding Rain“, Sosofluo schweizschweizschweizschweizschweiz
Moonless Night“, Taken By Storm schweizschweizschweizschweizschweiz
Water In The Desert“, Tosca schweizschweizschweizschweizschweiz
Signe-Moi“, Roman Veda et Dan Sign Sing schweizschweizschweizschweizschweiz
Avide du Soleil“, Zéphyr Combo schweizschweizschweizschweizschweiz

(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Jag har fortfarande en del låtar kvar innan jag lyssnat igenom de över 200 bidrag som tävlar om RTR/SRF:s nio platser i nästa fas av Schweiz ESC-uttagning. Jag gjorde dock en liten paus i den genomgången för att se vilka jag tycker förtjänar RTS:s sex platser. Sedan återstår det endast för RSI att utse sina tre kandidater innan vi har alla de 18 bidrag som tävlar i juryspelningen den 7:e december där de 6 finalisterna ska sållas fram. Schweiz ESC-representant utses ju inte förrän i finalen den 31:a januari och som vanligt så är det många steg innan man kommer dit. 😀

En sak i taget dock: Av de 26 bidrag som RTS valt ut så hoppas jag, i nuläget, främst att “Boom“, “Moonless Night” och “Bring Back The Moon” finns med bland de slutliga sex som tar sig vidare. Alla tre finns, tillsammans med “Avide du Soleil“, “Water In The Desert” och “Teasing You“ även med bland de tävlande i RTR/SRF:s onlineuttagning så kanske är det igenkänningsfaktorn som fått mig att ge dem lite högre betyg, kanske inte. Betygen ovan speglar i alla fall min smak för tillfället. 🙂

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Schweiz 2015: Lyssna på RTS 26 bidrag”

 1. Micke

  Har redan tagit u de sex som jag tycker ska gå vidare från RTS. Har gott om tid nu men inte senare så det är lika bra att köra på 🙂

  Det roliga/tråkiga med tävlingen med dessa 26 låtarna är att de sex som jag tar ut är totalt chanslösa att gå vidare. Låten på första plats är helt enkelt för bra och de övriga fem har inget i sig som tilltalar en schlagerpublik. Men jag tar ut de sex jag tycker bäst om och det är definitivt dessa sex:

  1. “Kevlar Heart“, Shana P. (Solklar etta från RTS som jag ser det. Möjligen t.o.m så bra att det är en låt som även skulle funka utanför schlagerbubblan för mig. Älskar variationen mjukt och rockigare. Hoppas bara att tjejen kan sjunga även live och att de lyckas återskapa bakgrundssångerskan insats i versen. Detta är min etta överhuvudtaget i Schweiz, åtminstone tills vi får höra vad den tredje “deltävlingen” kommer med)

  2. “Time to Shine“, Mélanie René (Nu ska jag svära så läs inte vidare om ni inte gillar det 🙂 FY FAN VAD SKÖNT MED EN SÅN HÄR LÅT! Äkthet så det känns från topp till tå. Så långt ifrån förprogrammerade trummor och robotdansare man kan komma. Gissa om den här låten är chanslös att gå vidare. Än sen om den inte vinner schlagerpublikens godkännande den vinner definitivt min i alla fall. Det är så jädra gott när äkta musik framträder)

  3. “Moonless Night“, Taken By Storm (Varför gillar jag egentligen detta? Finns hur många ihåligheter som helst i skapelsen. Men grejen är att den känns äkta och inte något pussel som 5-6 låtskrivare i MF brukar foga ihop till en låt. Att det sedan är rocksjälen som talar är inte märkligt då rock är och förblir Micke om jag så blir 97 år. Den här hade även kommit med bland mina nio hos de andra men eftersom det var mindre låtar här så ingick den här för mig)

  4. “Avide du Soleil“, Zéphyr Combo (Ibland när man lyssnar på låtar får man kämpa lite för att komma på vad man egentligen tycker om dem. Dock ingenting mot vad jag har fått göra med den här låten 🙂 Är det en helmysig, trevlig låt eller är det fullkomligt trams? Jag har kämpat från första gången jag hörde den. Till slut insåg jag dock att låten gör mig glad och att jag går och nynnar på den så WHO CARES? Jag gillar låten och vill att den ska gå vidare, vilket den inte kommer att göra)

  5. “Say Hello“, Jyaleen (Om man bara pratar om att gå igång på en låt så är den här etta bland de 26 låtarna för mig. Nu handlar dock inte allt om det så den får nöja sig med plats 5 för mig. Riktigt mysig låt som får en att flyta bort några minuter. Tillsammans med min låt på fjärde plats den som jag är säkrast på tyvärr inte går vidare. För mig dock en solklar plats bland de 6 som tas ut från RTS)

  6. “Libre comme l’Air“, Angie Ott (Det här är troligen den av mina sex som har störst chans att gå vidare skulle jag tro. Ett riktigt gott hantverk i balladgenre. Men som alltid har ballader dubbel väg att gå så att säga. Har märkt på polare att de tycks ta den här till sig. Om det sedan är en mall som följs av de som röstar har jag inte en susning om. En bra ballad är det och jag skulle inte bli förvånad om den går vidare.

 2. Micke

  Har inte riktigt grepp över Schweiz tävlingar märker jag. Den 20 november ska RTS bidragen gå ned från 12 till 6 sägs det. Ok när gick de ned från 26 till 12 då och vilka är dessa 12? För mig finns det 4 solklara bland de som ska bli 6 och de är:

  1. “Time to Shine“, Mélanie René
  2. “Kevlar Heart“, Shana P.
  3. “Moonless Night“, Taken By Storm
  4. “Say Hello“, Jyaleen

  Därefter kommer det bidrag som jag tidigare här beskrivit som en kamp med mig själv. Är det bra eller är det skit? Som jag då sa kom jag fram till att bidraget gjorde mig glad och då är det åtminstone för mig bra 🙂 Skulle faktiskt vara kul att höra vad andra här på bloggen anser om bidraget. Jag har det som nummer 5 och bidraget är.

  5. “Avide du Soleil“, Zéphyr Combo

  Därefter hittar jag inga låtar som direkt tilltalar mig men en sjätte ska ju tas ut och då står det mellan.

  6. “Après la Pluie“, Sajadi
  6. “Libre comme l’Air“, Angie Ott

  Ser att onlineuttagningen ska vara över nu. När dyker resultatet därifrån upp tro?

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag har ännu inte sett något om vilka 12 bidrag som de valt ut till radiofinalen. På deras sida http://www.rts.ch/emissions/dossiers/2015/eurosong/ finns fortfarande 24 bidrag uppradade, men innan den 20:e lär specialjuryn valt ut sina 12 bidrag som ska spelas upp i radion.

  “Avide du Soleil” är för mig en låt som jag måste vara på rätt humör för att uppskatta, då det å ena sidan är en riktigt glad och uppfriskande låt men å andra även kan uppfattas som lite väl hurtig och irriterande. Jag blir inte ledsen om den inte går vidare, men i brist på annat så är den med och kämpar om de mina tre sista finalplatser tillsammans med “Teasing You”, “Can’t You Let Me Go” och “Letter to Myself”.

  “Boom!“, “Moonless Night“ och “Bring Back The Moon“ är däremot de enda från RTS uttagning som jag hoppas tar sig vidare.

  Vad gäller onlineuttagningen så kommer de nio kandidaterna att presenteras “snart”, när det nu kan vara. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se