Bosnien och Hercegovina Trots att TV-bolaget BHRT lämnade in den preliminära ansökan till EBU i tid samt fick en förlängd deadline till den 14:e november så kom i dag beskedet att Bosnien och Hercegovina inte kommer att ställa upp i Eurovision Song Contest 2015.

De finansiella problem som TV-bolaget dras med gick inte att lösa, vare sig med sponsorer eller annat, och därmed får landets comeback vänta ytterligare (minst) ett år. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Eftersom Bosnien och Hercegovina även lämnade positiva besked inför ESC 2014, innan de drog sig ur, så vågade jag aldrig riktigt att hoppas på en comeback 2015… även om jag naturligtvis höll tummarna. Nu när de återigen misslyckats att locka till sig de nödvändiga sponsorerna så kan man ju börja fråga sig om de någonsin kommer att lyckas ta sig tillbaka.

Lyckligtvis så sänder de ju ut signaler om att de verkligen vill vara med… och har man bara viljan så brukar det mesta lösa sig. Frågan är bara vad svaret är på denna knepiga situation. Förhoppningsvis så får vi reda på det innan ESC 2016 drar igång för är det något land som jag önskar gör en comeback i tävlingen så är det just detta. Lycka till, BHRT! 🙂

I och med detta besked så är vi nere i 38 bekräftade ESC-2015-länder. Detta gäller om man räknar med Grekland, vars TV-bolag NERIT inte förväntas bli fullvärdiga EBU-medlemmar förrän i december. Det kan dock fortfarande bli (minst) 39 länder, då även Bulgarien fått en förlängd deadline och förväntas ge sitt slutliga besked snart.

Mer om turerna innan Bosnien och Hercegovina tackade nej till ESC 2015 (samt resultat och länkar till landets fem senaste ESC-deltagande) hittar ni här: “Bosnien och Hercegovina i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Eurovision 2015: Bosnien och Hercegovina deltar ej”

 1. Micke

  Ja gillar inte att svära men jag gör ett undantag. FY FAAAAAAN va tråkigt detta beskedet var

 2. Johan

  Förbannat.

 3. Schlagerpinglan

  Jag är inte heller så mycket för att svära men det här är ett av de få tillfällena då det faktiskt känns befogat. 🙁 Bosnien och Hercegovina tillhör ett av de länder som jag tycker tillför lite extra vad gäller speciella och minnesvärda bidrag och hoppas verkligen att något händer / någon ingriper så att de kan komma tillbaka.

 4. Lukas Gornitzka

  Jag kan inte göra annat än att hålla med här också. När vissa länder där på Balkan över åren skickat låtar som inte alls imponerat på mig, så har Bosnien däremot varit ett undantag som bekräftat regeln.

  Första gången jag såg ESC (vilket var 2004) var de det land jag höll på (även om jag kanske inte är lika hänryckt av In the Disco nuförtiden). Men både 2008 och 2009 har de lyckats komma med låtar som jag, på den klassiska 0-5-skalan som man brukade ha på “Inför ESC”, kunnat ge en full femma för. Pokušaj (2008) var bra, Bistra Voda (2009) var väldigt fin… Oavsett när (eller ens om) de kommer tillbaks kommer de definitivt saknas i Wien.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se