Tjeckien I dag kom ett oväntat avslöjande då EBU:s Jon Ola Sand bekräftade att Tjeckien, efter fem års uppehåll, planerar att delta i Eurovision Song Contest 2015.

TV-bolaget Česká televize (ČT) meddelar att de denna gång hoppas kunna erbjuda en “tjeckisk låt av högsta kvalitet”. Detta förväntas ske genom ett internval där en grupp experter får välja ut det bästa av fem bidrag, alla skrivna av välkända låtskrivare.
(Källa: eurovision.tv)

Tjeckiens samtliga bidrag och resultat i Eurovision Song Contest genom tiderna:
2009: Aven Romale“, Gipsy.cz 18:e i semi 1
2008: Have some fun“, Tereza Kerndlová 18:e i semi 2
2007: Malá dáma“, Kabát 28:e i semifinalen

Schlagerpinglan: Ojsan, detta kom som en riktig överraskning. Jag hoppades (kanske lite naivt) på att länder som Bulgarien och Ukraina skulle överraska och ge ett positivt besked trots allt och så kom det i stället från Tjeckien, som jag helt räknat bort. Nåja, ju fler desto roligare. Välkomna tillbaka och lycka till. 😀

Jag sticker inte under stol med att jag inte var så förtjust i landets tre tidigare försök i tävlingen, men då det ligger så pass långt bak i tiden så har jag förhoppningar om att de faktiskt kan få ihop något helt annat denna gång. Spännande ska det bli i alla fall. 🙂

Då var vi återigen uppe i 39 bekräftade länder (om man räknar med Grekland) men då Bulgarien inte verkar vilja stå fast vid sitt “nej” så kan det bli så många som 40. Vem vet, kanske finns det fler länder som EBU “glömt” att upplysa oss om att de fortfarande funderar på att vara med? Man kan ju alltid hoppas. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Eurovision 2015: Tjeckien gör oväntad comeback”

 1. Lukas Gornitzka

  Efter Bosniens tillbakadragande känns detta som ett riktigt glädjepiller! Och man hoppas ju att Tjeckien kan komma på nånting som kan hålla för tidens tand, kanske även få deras första finalplats.

  Visserligen, som jag nämnde tidigare, gillade jag både Malá Dáma och Aven Romale, men man hoppas ändå på det bästa nu för dem oavsett vad de nu skickar.

 2. Johan

  hahaha, Vi tappade Bosnien och fick Tjeckien – det land som har den överlägset sämsta meritlistan när det gäller esc-bidrag.

  Det är ju humor ändå 😀

 3. Johan

  Men riktigt kul att länder kommer tillbaka! Det behövs lite medvind för att vända den dalande deltagarkonjunkturen som vi haft nu i två år 🙂

  … men bitterheten efter Bosniens avhopp sitter nog kvar lite ändå 😉

 4. Micke

  Bosnien kan aldrig ersättas men självklart är det inte det som Tjeckien ska göra heller. Tjeckien är jättevälkomna tillbaka. Vad tycker jag då om de tre bidragen de hittills har bjudit Europa på? När jag första gången hörde deras bidrag 2007 kändes det fräscht tyckte jag. Gillade introt och refrängen. Jag hoppades på att gruppen skulle kunna bjuda på något extra live. Tyvärr blev jag grymt besviken då ingenting lät som studioinspelning som visats i Inför ESC. Det värsta var att de inte kunde sjunga. Det blev grymt avslöjat. Trots allt gillar jag låten, synd bara att de inte kunde leverera live. De andra två bidragen är definitivt inte min grej. Jag nöjer mig med att säga så.

  Får man gå utanför ESC? Jag har alltid satt svensk musik lägre än de flesta andra. Inte minst MF kontra ESC. Jag har därför aldrig varit nån snubbe som suttit klistrad framför Så mycket bättre i TV4 som kanalen klipper sönder som allt annat. Nu verkar det som programmet tappar enormt i tittarsiffror. De riktigt stora är definitivt inte intresserad verkar det som. Jädrar va kul det hade varit att höra Joakim Thåström tolka Melissa Horn och det omvända. Det förblir nog bara en dröm för min del.

  Men den för mig helt överlägset bästa tolkningen som någonsin gjorts i programmet. Finns inte ens något som är i närheten, är när Miss Li tog sig an Pugh Rogefeldts “Här kommer natten”. Inte ofta man får se Magnus Uggla sitta med tårfyllda ögon 🙂 Jag förstår han det har även hänt mig. När Pugh lutar sig ned efter 3.06 och tror att låten är slut då klämmer Miss Li i för…………. Gåshud är väl ett lindrigt ord i sammanhanget.

  http://www.youtube.com/watch?v=qVBDcUdBOg0

 5. Marcel Palonder

  Tjeckien gör oväntad comeback, kan detta åter inspirera Slovakien att hoppa på Eurovision tåget igen?

  Hoppas:)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se