Slovenien Fram till den 21:a december tar TV-bolaget RTVSLO emot bidrag och ansökningar till EMA 2015, Sloveniens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015. Mer information hittar ni (på slovenska) på uttagningens hemsida rtvslo.si/ema2015.

Exakt vilken dag som finalen av EMA 2015 är tänkt att avgöras har ännu ej avslöjats men här nedan ser ni hur den är tänkt att genomföras:

EMA 2015 – Sloveniens nationella ESC-2015-uttagning:
Deadline att skicka in bidrag är satt till den 21:a december.
En specialtillsatt jury väljer ut 6 bidrag av de som skickats in till TV-bolaget + 6 bidrag från inbjudna låtskrivare/artister.
I finalen tävlar 12 bidrag och vinnaren utses genom två röstningsomgångar.
I den första rundan väljer en jury ut två superfinalister.
I superfinalen utses vinnaren av 100% tittarröster.
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: När Slovenien lämnade in sin preliminära ansökan så verkade det lite ovisst om de verkligen skulle delta och därför är det extra roligt att se att de inte satsar på en avskalad version av EMA utan använder sig av den “riktiga” versionen av tävlingen. 🙂

Det blir ett fullt startfällt med en blandad kompott vad gäller artister och bidrag där en jury gör det största arbetet men där man ändå låter tittarna ta det avgörande beslutet. Rent teoretiskt så låter det här hur bra som helst och därmed har vi ytterligare en riktigt intressant uttagning att se fram emot. 😀

Mer om Sloveniens förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Slovenien i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se