Estland TV-bolaget ERR har avslöjat att när deadline att skicka in bidrag till “Eesti Laul 2015“, Estlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015, passerades i dag så hade 219 demos kommit in – vilket är ett nytt rekord.

Av dessa kommer nu 20 stycken att väljas ut till semifinalerna den 7:e och 14:e februari. Därifrån går sedan tio stycken till den slutliga finalen den 21:a februari. Vilka bidrag som valts ut att få tävla i uttagningen lär presenteras den 4:e eller 5:e december, i showen “Ringvaade” med Marko Reikop kl. 18:00 CET (19:00 EET).
(Källor: eurovision.tv och err.ee)

Schlagerpinglan: De som håller i “Eesti Laul” verkar vara väldigt nöjda med vad som skickats in till uttagningen och det lär vara en blandad samling av både nya och välkända namn. Förhoppningsvis får vi tittare anledning att bli lika nöjda när väl de utvalda bidragen presenteras. 😀

Mer om Estlands förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Estland i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Estland 2015: ERR fick in rekordmånga bidrag”

 1. Micke

  Finns inget land i ESC där jag känner mig så delad som när det gäller Estland. År ut och år innan visar de upp sin egen tävling med bidrag oftast överlägsna andra länders.

  Om det nu är så varför är jag då så delad? Av den enkla anledningen att landets väljare inte ens är i närheten av samma standard som låtarna. Varje år lyckas de välja fel bidrag. Oftast ett av de sämre enligt mig. Hur exempelvis Tanjas “Euphoria-look-a-like” kunde röstas fram framför Sandra Nurmsalus bidrag 2014 kommer jag aldrig att begripa.

  Men vem vet kanske Estland gör tvärtom i år. En dålig inhemsk tävling där de lyckas plocka ut guldkornet 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Som tur är så kan man se på saken på två sätt. Ett är att man endast tycker att vinnarlåten spelar någon roll, eftersom det är den som avgör hur det ska gå i ESC för länderna. I så fall så har Estland kanske inte helt lyckats de senaste åren. (Även om jag personligen tyckte riktigt bra om “Amazing“.)

  Ett annat sätt är att räkna de guldkorn man får ut av uttagningen i form av låtar som man personligen lyssnar på under året, och där tycker jag däremot att Estland lyckats riktigt bra. Det är därför jag ser fram emot deras uttagning år efter år… p.g.a. alla de bra låtar som inte nödvändigtvis kommer att få de framgångar de förtjänar men som går varma här hemma. 🙂

 3. Micke

  Då är vi på samma våglängd 🙂 Resultatet är inte det viktigaste som jag ser det.. Det är själva ESC och allt runt det jag gillar. Hade jag bara gått efter resultat hade jag slutat titta för länge sedan 🙂 Det är inte ofta riktigt bra låtar i min smak vinner. Kollar man exempelvis 2000-talet är det enligt min smak bara rätt vinnare vid ett tillfälle om man ser till alla bidrag som tävlade gällande år. Visserligen bäst tillsammans med Island och Finland det året men ändå.

  2007 SERBIEN – “Molitva”, Marija Šerifović

  Sedan finns det några som var bland de bästa 2000, 2003, 2006, 2010 och 2012

  Jag har egentligen lätt för att smälta dåliga vinnare men svårare när jag upptäcker plagiat och liknande.

  Självklart ser jag fram mot Estlands uttagning. Som sagt kanske den bästa av alla om man ser på helheten.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se