Nederländerna I dag presenterades Nederländernas bidrag i Eurovision Song Contest 2015 då internvalda Trijntje Oosterhuis låt “Walk Along” spelades upp i radioshowen “Gouden Uren“.

Redan i morgon planerar Trijntje att framföra låten, som skrivits av landets ESC-2013-representant Anouk, live i TV-programmet “The Voice Of Holland“. Tills dess kan ni lyssna på studioversionen av låten här nedan: (Källor: songfestival.nl och esctoday.com)

Lyssna på Nederländernas bidrag till Eurovision Song Contest 2015 här:

“Walk Along”, Trijntje Oosterhuis (live-framträdandestudio-version)

Uppdaterat: Se när Trijntje framförde “Walk Along” live för första gången i TV-showen The Voice Of Holland här. Se den officiella videon här.

Schlagerpinglan: Det är inte alltid så bra att ha höga förhoppningar när man lyssnar på en låt för första gången, men med tanke på vad Nederländerna hittat på i tävlingen de senaste åren så kunde jag inte låta bli. Som tur är så visade det sig att “Walk Along” överskred alla mina föväntningar och jag gillade den med en gång. 🙂

När det gäller Nederländernas två föregående bidrag, “Calm After The Storm” och “Birds” (2:a och 9:a i ESC), så tog det ett antal lyssningar innan de riktigt fastnade medan “Walk Along” inte behövde någon betänketid alls utan träffade direkt.

Det ska bli intressant att se om denna skillnad även visar sig i resultatlistan. En riktigt myslåt är det i alla fall och jag hoppas det går riktigt bra för Trijntje i Wien. Helt klart bäst så här långt, enligt mig. 😀

Mer om Nederländernas förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Nederländerna i ESC 2015“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Nederländernas Eurovision-bidrag 2015”

 1. Fredrik

  Brukar inte kommentera men WOW vilken låt. Efter 15 sekunder gillade jag låten och kan hon leverera på scen är detta en farlig utmanare till vinsten! Dock beror det på vilka låtar de andra länderna skickar också men topp 5 tippar jag iaf.

 2. Schlagerpinglan

  @Fredrik, Mmm… slutplaceringen beror ju till stor del på vad de andra länderna skickar men skulle inte detta räcka till en plats bland de främsta så har vi ett kanon-ESC framför oss. 🙂

 3. Max

  Har inte fått samma bild av låten som andra verkar det som… 😉 Visst är det en bra låt jämförelse med Makedonien, men den slår inte Malta. Tror att den kommer mellan 7-9 plats i ESC. 🙂

 4. Daniel

  Hej på er,
  jag tycker också att låten är ok men har lite svårt för det där why-aj-aj-aj – partiet. Så inget jättehögt betyg från mig. Men vi får se, låten kanske växer med tiden.

 5. Micke

  Daniel: Jag är väldigt mycket på samma linje som du är. Känner att nästan hela paketet är där men det är något som hela tiden gnager i mig för att jag helt och hållet ska köpa helheten och det är just det här eviga why-aj-aj-aj – partiet som tar över för mycket. Kanske vänjer man sig eller så blir man helt enkelt urless på det. Framtiden vet

 6. Schlagerpinglan

  Eftersom jag föll pladask för låten så blev jag väldigt glad över de inledande positiva reaktionerna man kunde läsa om den, men innerst inne förväntade jag mig att många skulle vara lite mer reserverade och så var det tydligen. Vi får väl se hur tiden behandlar låten, om det är en växare eller något man bara får nog av efter ett tag.

 7. Schlagerpinglan

  Efter att ha sett det första live-framträdandet av “Walk Along” så är jag helt övertygad om att Nederländerna har en stor chans att bli min absoluta favorit i ESC 2015. Låten behöver inte någon speciell scenshow, det räcker med låten och sångerskan. 😀 (Med en stor brasklapp att det eventuellt kan dyka upp ännu bättre låtar när de övriga 36-37 länderna presenterar sina bidrag, men det ser jag bara som något positivt om det skulle hända.)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se