Cypern På söndagskvällen sände TV-bolaget CyBC den andra auditionen i den tio shower långa “Eurovision Song Project”, d.v.s. Cyperns nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015.

I showen fick man bl.a. höra åtta utvalda artister (varav en var en återvändare från förra programmet) framföra en minut av sitt påtänkta ESC-bidrag och sedan fick de fyra jurymedlemmarna ge sin dom. Tre “JA” innebar att artisten gick vidare till Eurochallenge-fasen av uttagningen, mindre än det så åkte de ut. Här nedan ser ni resultatet samt länkar till artisternas framträdanden:

Resultatet av Cyperns “Eurovision Song Project”, Audition 2, 14:e december:
Vidare till Eurochallenge: Olympiou Panayi Patroklou Tryfonos
♥ “In These Arms“, Christina Tselepou JA JA JA JA
♥ “Scared“, Valence JA JA JA JA
♥ “Said It All Before“, Pieros Kezou JA JA JA JA
♥ “Sailing Ships, Pirates and Dragons“,
Mariana Moskofian & Christiana Hadjiordanous
JA JA JA JA
♥ “Beat of My Heart“, Ioanna Protopapa JA JA JA NEJ
Ute ur tävlingen: Olympiou Panayi Patroklou Tryfonos
♥ “Call for Me“, Charalambos “Luna” Iosif NEJ NEJ NEJ NEJ
♥ “Until the End of Time“, Lady Ava NEJ NEJ NEJ NEJ
♥ “Steko Akoma“, Kostas Archontous JA NEJ NEJ NEJ
(Källor: esctoday.com och wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Efter att ha givit dessa cypriotiska auditioner ytterligare en chans så får jag helt enkelt inse att jag inte tillhör dess målgrupp. Jag vill absolut inte såga programmet, för om jag förstått språket och varit intresserad av Idol-liknande shower så hade det varit en helt annan sak. Vi får väl se, det kanske blir annorlunda när de väl kommer fram till den första Eurochallenge-showen den 18:e januari.

Vad gäller de tävlande bidragen och artisterna så har jag hittat en del intressanta saker, så än har jag inte givit upp hoppet om en sevärd och spännande upplösning av uttagningen. 😀

Mer om Cyperns förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Cypern i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Cypern 2015: Resultatet av Audition 2”

 1. Micke

  Mina öron klarar det mesta men “Scared“, Valence gick över gränsen 🙂

 2. Micke

  Seriöst så är jag väldigt besviken på det vi hört från Cypern hittills. Malta, Ungern och i synnerhet Schweiz har haft ett starkt startfält i år. Kul att kunna säga det men det gäller sannerligen inte Cypern och inte heller Makedonien. Den sistnämnda hade dock ett riktigt bra bidrag men den vann ju inte märkligt nog.

  “Scared“, Valence är bland det värsta jag hört låtmässigt men främst sångmässigt men de övriga är tyvärr inte mycket bättre. Men jag ger inte upp det finns ett gäng bidrag kvar som vi inte hört än. Kanske finns guldkornet bland dem 🙂

 3. Schlagerpinglan

  Rent artistmässigt så tycker jag att både Aimily Charalampous och Ioanna Protopapa verkar ganska intressanta. Vad gäller deras låtar så gillar jag små delar av båda men är inte helt säker på helheten i någon av dem. Dessutom finns det av de andra artisterna en del som eventuellt skulle kunna bli bra… men än har jag inte hört något där alla pusselbitarna faller på plats. Men men.. det kommer kanske senare. 🙂

 4. Daniel

  Jag tycker att de som gick vidare från denna omgång var lite bättre än sist. Jag håller dock helt med er båda. “Scared”, Valence håller inte precis som du är inne på Micke. Och jag är med dig pinglan på att jag skulle vilja plocka lite godsaker här och där i de låtarna du nämner.
  Det jag tänkte på var att In These Arms“, Christina Tselepou skulle vinna på att spelas i högre hastighet. Det finns något i den låten som är intressant. Men den går för långsamt. Just nu blir det lite tuggummi av det. Hoppas de inser det 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se