Cypern På söndagskvällen sände TV-bolaget CyBC den första auditionen i den tio shower långa “Eurovision Song Project”, d.v.s. Cyperns nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015.

I showen fick man bl.a. höra nio utvalda artister framföra en minut av sitt påtänkta ESC-bidrag och sedan fick de fyra jurymedlemmarna ge sin dom. Tre “JA” innebar att artisten gick vidare till Eurochallenge-fasen av uttagningen, mindre än det så åkte de ut. Här nedan ser ni resultatet samt länkar till artisternas framträdanden:

Resultatet av Cyperns “Eurovision Song Project”, Audition 1, 7:e december:
Vidare till Eurochallenge: Olympiou Panayi Patroklou Tryfonos
♥ “Come and fight for freedom“, Eva Diva JA JA JA JA
♥ “Right in“, Aimily Charalampous JA JA JA JA
♥ “I wanna dance (I say tempo)“, Iosif Charalampous JA NEJ JA JA
♥ “Still“, Maria Evangelou JA JA JA NEJ
Ute ur tävlingen: Olympiou Panayi Patroklou Tryfonos
♥ “Chlomi Selini“, Nikolas Levendis NEJ NEJ NEJ NEJ
♥ “Ena Kafe Mazi“, Nikolas Mavromichalis NEJ JA NEJ JA
♥ “Kori tis Mesogiou“, Christodoula Tsaggara NEJ NEJ JA NEJ
♥ “Remember My Love“, Ifigenia Loukaidou & Lyrical Eye JA JA NEJ NEJ
♥ “Just Another Girl“, Elena Kousi NEJ NEJ JA JA
(Källor: esctoday.com och wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Efter att ha tillbringat större delen av söndagen med att följa Schweiz maraton-show så var jag inte helt upplagd för vad Cypern hade att bjuda på utan kände att jag var alltför kritisk och gav därför upp efter ett antal artister.

När jag nu tittat ikapp så är det likväl bara “Right in” med Aimily Charalampous som jag personligen vill ha vidare till nästa fas i tävlingen. Det blir till att ta nya tag inför nästa söndag och hoppas att jag och den cypriotiska uttagningen kommer bättre överens då. 🙂

Mer om Cyperns förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Cypern i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Cypern 2015: Resultatet av Audition 1”

  1. Micke

    Jag är jätteglad över att Cypern valt att ställa upp 2015. Viktigt med inflytande i ESC från andra än bara oss i väst. Tyvärr är jag inte lika positiv över det första steget vi får höra från deras uttagning. En samling låtar utan det där extra. Låter för mig ungefär som en deltävling i MF med bidrag som är uppbyggda och låter likadant med dunk dunk trummor och inklistrade dansrytmer utan egentlig rytm.

    Skulle så hemskt gärna hitta något positivt men det är inte lätt. Hoppas verkligen det blir bättre framöver i deras uttagning. Ska jag hitta något litet ändå till slut får det bli “Kori tis Mesogiou“, Christodoula Tsaggara för att den luktar Cypern lång väg och “Right in“, Aimily Charalampous för att det utstuderade är mycket mildare infogat i det här bidraget.

    Bättre lycka framöver Cypern. Håller tummarna för er.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se