Ungern Schlagerpinglan: Nästa vecka är det dags för Vitrysslands nationella ESC-final, men innan jag koncentrerar mig helt på de låtarna så vill jag göra en liten sammanfattning av mina första intryck av de ungerska låtar som presenterades förra veckan.

Därför ser ni här nedan länkar till alla de 30 tävlande bidragen i UngernsA Dal 2015“, i den ordning jag personligen uppfattar bidragen, i alla fall så här efter några första små lyssningar:

Schlagerpinglans uppfattning av Ungerns ESC-2015-kandidater, 2014-12-16:
Final-kandidater:
1. “Beside You“, Zoltán Mujahid
2. “Homelights“, New Level Empire
3. “The night“, Chances
4. “World of Violence“, Bogi
5. “The time is now“, Karmapolis
6. “Ne engedj el“, Kati Wolf
7. “Listen to the Universe“, Barbara Péter (Barbie)
8. “Keep marching on“, Spoon

Övriga semifinal-kandidater:
9. “Ősz utca“, Gergő Szakács
10. “Liar“, Balázs Farkas-Jenser
11. “Ébresztő“, Heni Dér
12. “Hol a határ“, Proof of life
13. “Hazám Hazád Lehet“, Ildikó Keresztes
14. “Give Me Your Love“, Ádám Szabó
15. “Run To You“, Gyula Éliás JR. Feat. Fourtissimo
16. “Lőjetek Fel“, Leander Rising
17. “Wars for nothing“, Boggie
18. “Lead Me To Heaven“, Bori Magyar

Osäkra bidrag (behöver fler lyssningar eller ger blandade känslor):
19. “Back To Right“, Fool Moon
20. “Untold Story“, Other Planet
21. “Úgysem felejtesz el“, Gabi Szűcs
22. “Woke Up This Way“, Timi Antal
23. “A Tükör Előtt“, Gergő Oláh
24. “Gyémánt“, Vera Tóth
25. “Fire“, Ív (Éva Katona-Zsombori)
26. “Kicsi a világ, de nagy világ“, Pankastic!

Bidrag som i nuläget inte känns som något i min smak:
27. “That’s How It Goes“, Bálint Gájer
28. “Our time“, Saci és Böbe Szécsi
29. “Mesmerize“, Goma feat. Passed
30. “Maniac“, MDC

Schlagerpinglan: Ja, där har ni min första ungerska topp-30-lista för 2015. 🙂 Jag är helt säker på att den kommer att se väldigt annorlunda ut när “A Dal” väl drar igång på riktigt den 24:e januari med sin första kvartsfinal, för att inte tala om när vi kommer fram till finalen den 28:e februari. Poängen med denna lista är m.a.o. inte att försöka pricka in “de bästa” låtarna utan att ha något att jämföra med senare då vissa låtar har en tendens att växa till sig medan andra väljer helt andra utvecklingsbanor. 🙂

Mer om Ungerns förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Ungern i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Ungern 2015: En första rankning av de 30 bidragen”

 1. Micke

  Gör en ranking efter din typ:

  Final-kandidater:

  1. “Lőjetek Fel“, Leander Rising
  2. “Listen to the Universe“, Barbara Péter (Barbie)
  3. “Woke Up This Way“, Timi Antal
  4. “World of Violence“, Bogi (Bogi Dallos) (Boglárka Dallos-Nyers)
  5. “The night“, Chances
  6. “Homelight“, New Level Empire
  7. “Hol a határ“, Proof of life
  8. “Gyémánt“, Vera Tóth

  Övriga semifinal-kandidater:

  9. “Ne engedj el“, Kati Wolf
  10. “Beside You“, Zoltán Mujahid
  11. “Wars for nothing“, Boggie
  12. “Kicsi a világ, de nagy világ“, Pankastic!
  13. “The time is now“, Karmapolis
  14. “That’s How It Goes“, Bálint Gájer
  15. “Our time“, Saci és Böbe Szécsi
  16. “Lead Me To Heaven“, Bori Magyar
  17. “Fire“, Ív (Éva Katona-Zsombori)

  Osäkra bidrag (behöver fler lyssningar eller ger blandade känslor):

  18. “Úgysem felejtesz el“, Gabi Szűcs
  19. “Back To Right“, Fool Moon
  20. “Untold Story“, Other Planet
  21. “Ősz utca“, Gergő Szakács
  22. “Hazám Hazád Lehet“, Ildikó Keresztes
  23. “Give Me Your Love“, Ádám Szabó
  24. “Ébresztő“, Heni Dér
  25. “Liar“, Balázs Farkas-Jenser
  26. “Run To You“, Gyula Éliás JR. Feat. Fourtissimo

  Bidrag som i nuläget inte känns som något i min smak: Nu var jag snäll 🙂

  27. “A Tükör Előtt“, Gergő Oláh
  28. “Mesmerize“, Goma feat. Passed
  29. “Maniac“, MDC
  30. “Keep marching on“, Spoon

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag kunde inte låta bli att le lite när jag såg vilket bidrag som fick din sistaplats. När jag själv placerade “Keep marching on” bland mina främsta låtar så anade jag att det skulle komma avvikande åsikter där. Inte för att man kan veta på förhand vad som går hem hos andra människor… men ibland får man en känsla och ibland visar den sig stämma. 🙂 Vi får väl se hur det blir efter att låten framförts live och i fullversion, jag är lite orolig men hoppas på det bästa. 🙂

 3. Micke

  Förlåt Schlagerpinglan 🙂 Jag har alltid haft lite svårt för pojkbandsstuket men det betyder ju inte att jag har rätt. Den kanske vinner, vad vet jag 🙂

  Faktum är att jag hade inte ens sett hur högt du placerat den. Det fick mig att kolla över lite extra för att se om det omvända hade hänt. Det är väl i så fall “Gyémánt“, Vera Tóth som jag har högt och du lågt.

  Men både du och jag har åtta bidrag i topp och fyra av dem har vi gemensamt. Inte illa väl? 🙂 Tre av mina åtta i topp har jag bara hört en halvminut av så det kan ju ändra sig helt när man får höra hela.

  Angående orolig som du nämner. Min oro finns just nu mest hos bidraget jag placerar som fyra. Där finns något som ger mig en äcklig magkänsla av att hennes röst inte ska räcka till när det väl blir live. Hoppas hon sätter dit mig ordentligt och går ut och rent ut sagt förlöjligar mig och min känsla 🙂

 4. Lukas

  Jag gillar att se de 8 högsta som Micke placerat eftersom mina tre största favoriter alla ligger där uppe. (Framför allt att vi dessutom håller med om den som ligger 1:a!)

 5. Daniel

  Ungerns uttagning är en stor besvikelse för mig i år. Jag tycker inte att det finns någon låt som sticker ut och griper tag i mig. Kanske är mina förväntningar för höga med tanke på vad Ungern har levererat tidigare i år. Men jag tror att de får svårt att nå någon högre placering med detta startfält. Men som så många gånger förr hoppas jag på underverk och att någon kliver fram och bara glänser när det väl är dags.

 6. Cim

  Du behöver inte vara orolig Schlagerpinglan! Låten “Keep Marching on” är En Svensk/ norsk produktion och har överlägset mest “likes” på samtliga hemsidor. En av 3 vinnar kandidater faktiskt! Dessutom gick bandet SPOON långt i Ungerns X Factor och var kvar ända till lördagen innan de blev uttagna till a Dal! Röstnings benäget M.a.o…. Så.. Inte du utan Micke som varit ute o “cyklat” med listan..:)och Daniel?? Ungern har ju äntligen ( förutom svensk skrivna låten 2012 “Learning to let go”) börjat fått riktigt bra kvalité!!

 7. Micke

  Cim: Tack du gav mig ännu en anledning till att inte tycka om “Keep Marching on”. Visste inte att den är en Svensk/ norsk produktion, vilket drar ned den än mer för mig 🙂 Värsta jag vet när länderna inte kan hålla sig inom egna landets gränser när de skickar ut bidrag.

  Sen när det gäller att ha varit ute och “cyklat” med listan. Cim jag bryr mig inte om ifall 99% av världens befolkning tycker om musik som jag inte tycker om. Jag följer inte andra, jag följer min egen smak 🙂 Jag letar inte heller potentiella vinnare utan låtar jag tycker om. Vad gäller detta pojkband så tror jag det är som det brukar. Småtjejerna är de som sysslar med “likes” och jag tror inte det blir detsamma när det inte bara gäller småtjejer sedan. Men jag kanske har fel. Skulle inte vara första gången 🙂

  Sedan Cim håller jag med dig om Ungern. Ovanligt många starka bidrag som jag ser det. Jag håller fast vid mina åtta favvisar men de är nu nio och inte åtta. Kati Wolfs bidrag växer mer och mer, vilket även min åtta med Vera Tóth gör. De två största växarna.

 8. Schlagerpinglan

  @Cim, Jag vet inte riktigt om jag blir mindre orolig när jag hör att låten har många likes, då det skulle kunna innebära att de har fler fans än talang. 😉 Jag fortsätter dock att hoppas på det bästa för låten gjorde mig väldigt nyfiken.

  Jag skulle inte heller vilja uttrycka det som att någon är “ute och cyklar” då allt handlar om personlig smak och då kan inget vara fel, hur mycket ens personliga lista än skiljer sig från det slutliga resultatet.

 9. Schlagerpinglan

  @Micke, Ser att du svarade samtidigt som mig och trots att vi har olika syn på själva låten så är vi i alla fall på något sätt överens ändå. 🙂

 10. Cim

  Micke: rätt! Man ska bara gilla det man gillar! Dock gällande prodd så är det samma sak i alla länder! Även Kati Wolf ( som enligt mig hade bästa Eurovision låten det året hon var med..) har tysk producerad låt. I Sverige t.o.m är ca40% utlands producerat…. Inget konstigt med det då det alltid finns med inhemsk låtskrivare till varje bidrag .
  Ute o cyklar var inte illa menat:) bara ett uttryck…
  Spoon är riktigt duktiga musikaliskt även om de fått många likes…

  Jag tror åxå mkt på din 1:a Micke! Leander. Skön låt o bra artist!
  Ni kan ju hålla med om att det bästa med Esc e ju vad alla vi tycker o hur många det berör! Kärlek till er alla iaf:))

 11. Schlagerpinglan

  @Cim, Instämmer helt, att jag började med bloggen var främst för att jag gillar ESC och att skriva men anledningen till att jag fortsätter är just det här med hur intressant det är att se hur olika människor kan uppfatta samma låtar.

  (Jag trodde inte heller att det var något illa menat med “ute och cyklar”, det brukar användas helt andra formuleringar då. 🙂 Ville bara vara lite extra tydlig för att undvika missförstånd, vilket händer lite då och då när det är många som kommenterar.)

 12. Daniel

  Jag hoppas verkligen att ni alla har rätt och att det finns något bra i Ungerns uttagning även i år. Men än är jag inte med tåget utan står kvar på station. Men jag har ju varit sent ute förr, det främsta exemplet var ju Hollands bidrag förra året då du Micke hittade låten tidigt. Men vi kompletterar ju alla varandra här på sidan och det är ju det som är så roligt. Jag hittade till exempel istället Österrike tidigt förra året och trodde på den låten.
  Men varken “Keep marching on” eller “Lőjetek Fel“ är några höjdare för mig. Men den sistnämnda låten är bäst av de två.
  Men hag tror jag avvaktar något mer inlägg om Ungerns låtar i år till dess att jag fått höra liveframträdandena.

 13. Daniel

  Men bara en kort rad till om min favorit: Mesmerize“, Goma feat. Passed. En häftig modern låt som jag håller tummarna för att den lyckas live. Tycker också att artisten verkar intressant.

 14. Micke

  Det är inte alltid som det går som man vill i ESC men hade jag fått välja så hade ESC sett ut så här 2015 när det gäller från de länder som hittills släppt sina bidrag.

  Cypern – ?????????????? (Bedrövligt material hittills och värst av alla är “Scared“, Valence)

  Estland – “Kohvitassi Lugu”, Miina Rikka (Hoppas på än bättre låtar när de släpper resten)

  Makedonien – “Brod sto tone”, Tamara Todevska (Vinnarlåten riktigt tråkig enligt mig)

  Malta – “Closed Doors”, Chris Grech (Svagare år än normalt i Malta)

  Moldavien – “Save me”, Stela Boţan (Överlägset bäst)

  Nederländerna – “Walk Along”, Trijntje Oosterhuis (Enda valet men bra)

  Schweiz – “Time To Shine”, Melanie Rene (Min favvis överhuvudtaget hittills)

  Ungern – “Lőjetek Fel“, Leander Rising (Finns flera värdiga utmanare)

  Min ranking av dessa åtta :

  1. “Time To Shine”, Melanie Rene – SCHWEIZ
  2. “Save me”, Stela Boţan – MOLDAVIEN
  3. “Brod sto tone”, Tamara Todevska – MAKEDONIEN
  4. “Lőjetek Fel“, Leander Rising – UNGERN
  5. “Walk Along”, Trijntje Oosterhuis – NEDERLÄNDERNA
  6. “Closed Doors”, Chris Grech – MALTA
  7. “Kohvitassi Lugu”, Miina Rikka – ESTLAND
  8. “????????????????????????????????” – CYPERN

  De två i topp leker på ett helt annat plan än övriga

 15. Micke

  Danel: Det är ju det som det handlar om. I fallet med Hollands bidrag förra året fick jag kanske upp ögon och öron för en del just för att jag sa att den var så bra. I andra fall är det tvärtom jag som inte fattar hur nån annan kan gilla en viss låt men när jag hör att andra tycker den är speciell ger jag den en extra chans. That´s what it´s all about 🙂

  Har personligen två såna i år. Flera polre fattade inte hur jag kunde tycka “Time To Shine”, Melanie Rene är så bra men nu älsar de låten 🙂 På samma sätt fast åt andra hållet när det gäller låten som kom två i Makedoniens uttagning “Brod sto tone”, Tamara Todevska. Jag tyckte den var urtråkig men tro mig det tycker jag inte idag 🙂

  Vi ger och vi tar. Det är det jag gillar med Schlagerpinglans blogg. Näst intill befriad från besserwissers som alltid vet bäst och ser ner på andra och deras åsikt. Tro mig sånt är sällsynt på bloggar

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se