Finland Redan i oktober rapporterade TV-bolaget YLE att de valt ut de artister och bidrag som kommer att få tävla i “UMK 2015“, Finlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015.

Nu har de även avslöjat att de kommer att presentera sina val den 13:e januari vid en presskonfererns som lär kunna följas via YLE:s webbsida kl. 11:55 CET.
(Källor: esctoday.com och escwebs.net)

Schlagerpinglan: Med tanke på att UMK blivit allt bättre efterhand som åren gått och de nu slopat juryn helt så har jag riktigt höga förväntningar på UMK 2015. Inte för att jag förstår mycket av det finska språket eller förväntar mig att känna igen någon artisterna som presenteras men likväl kommer jag att sitta klistrad framför presskonferensen den 13:e januari. Nyfiken som jag är och helt enkelt för att jag kan. 😀

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Finland i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se