Georgien Schlagerpinglan: Den 14:e januari är det dags för Georgien att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2015 genom en nationell final med 5 tävlande bidrag. Här nedan ser ni startordningen vid finalen, länkar till bidragen samt mina personliga betyg av dem:
Allmänt om Georgiens nationella ESC-2015-final:
Finalen, som sänds under programmet “Communicatori”, avgörs den 14:e januari, sänds från Tbilisi och lär endast att pågå under 40 minuter.
Bidragen släpptes redan den 31:a januari och tittarna har sedan den 1:a januari kunnat rösta på sina favoriter.
Vinnaren utses 50/50 av internationell jury- och tittarröster.
Showen lär kunna ses på GPB1 samt 1tv.ge och eurovision.tv kl. 14:00 CET.
Final-startfältet, startordningen, bidragen, artisterna och låtskrivarna: Schlagerpinglans betyg:
1. If Someone“, Eter Beriashvili
(Jose Juan Santana Rodriguez, Rafael Artesero)
GeorgienGeorgienGeorgienGeorgienGeorgien
2. We Are Freeee“, Edvard Meison
(Edvard Meison, Tako Vadachkoria)
GeorgienGeorgienGeorgienGeorgienGeorgien
3. Run Away“, Niutone
(Niutone, Mariam Chikhradze)
GeorgienGeorgienGeorgienGeorgienGeorgien
4. Warrior“, Nina Sublatti
(Nina Sublati)
GeorgienGeorgienGeorgienGeorgienGeorgien
5. One And Only“, Misha Sulukhia
(Teo Zeinklishvili)
GeorgienGeorgienGeorgienGeorgienGeorgien

Schlagerpinglan: Efter en första snabb genomlyssning så var det låten “One and Only” som gjorde störst intryck på mig medan “If Someone” var den som jag trodde skulle tävla om sistaplatsen. Efter att ha lyssnat på bidragen lite mer så kan jag bara konstatera att den sistnämnda, med Eter Beriashvili, växt till sig rejält hos mig och är nu överlägsen de andra. Med tanke på att det tog ett tag för mig att få upp ögonen för låten så är jag dock inte helt säker på att det är det “bästa valet“… men det kan man ju aldrig riktigt veta. 🙂

Hur som helst så har tittarna den 14:e januari kunnat rösta i två veckor och därför är själva finalen över på endast 40 minuter. Bra för de som är supernyfikna och vill ha resultatet så fort som möjligt, lite tråkigt för oss som sett fram emot en underhållande ESC-kväll. Nåja, en nationell final slår ju likväl en internvalspresentation… hur tidigt på dagen den än går och hur kort den än är. 😀

Mer om Georgiens förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Georgien i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Georgien 2015: Allt inför finalen den 14:e januari”

  1. Adri

    Jag tror att “One & Only” kommer vinna i Tblisi, men den enda vettiga låten i denna final är enligt mig “Warrior”. Men även den räcker knappt för en topp 10 plats i Eurovision tror jag, men vi får se. Tror minst på mon förra favorit, “We are freeee”.

  2. Schlagerpinglan

    @Adri, Även jag har svårt att se någon av låtarna placera sig speciellt högt i en eventuell ESC-final… men innan man sett bidragen framföras live med tillhörande “show” så kan man ju inte utesluta möjligheten att de trots allt kanske har något speciellt i startfältet.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se