Finland Finland kommer att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2015 genom finalen av den nationella uttagningen “Uuden Musiikin Kilpailu 2015” den 28:e februari.

Sammanlagt är det 18 bidrag som tävlar men endast nio stycken (tre bidrag per semi) kommer att ta sig vidare till finalen från de tre semifinalerna som är planerade till den 7:e, 14:e och 21:a februari. Vilka det är som går vidare till / vinner finalen avgörs i år av 100 % tittarröster då de slopat den annars traditionella UMK-juryn.

Här nedan ser ni hela startfältet, inkl. bidrag, artister och låtskrivare, länkar till bidragen samt info-text om artisterna på både finska och svenska.

De tävlande artisterna / bidragen / låtskrivarna i Finlands “UMK 2015”:

Semifinal 1 – 7:e februari:
Loveshine“, Hans On The Bass youtubeyle.fisvenska.yle.fi
(Klaus Suhonen, Niklas Nylund)
Äänen kantamattomiin“, Vilikasper Kanth youtubeyle.fisvenska.yle.fi
(Vilikasper Kanth, Vesa Lappalainen, Jari Kanth)
No Voy A llorar Por Ti“, Norlan El Misionario youtubeyle.fisvenska.yle.fi
(Oldrich Gonzaléz, Norlan Leygonier Santana)
Aina mun pitää“, Pertti Kurikan Nimipäivät youtubeyle.fisvenska.yle.fi
(Pertti Kurikan Nimipäivät, Kalle Pajamaa, Teuvo Merkkiniemi)
Sydän ei nuku“, Pihka ja myrsky youtubeyle.fisvenska.yle.fi
(Lasse Turunen, Laura Madekivi, Jussi Turunen, Henna Helasvuo, Juha Mattila, Mikko Varis)
Crossroads“, Satin Circus youtubeyle.fisvenska.yle.fi
(J.M.A, Patric Sarin, Olli Halonen, Paul Uotila, Axel Kalland, Kristian Westerling, Julia Fabrin)
“UMK 2015” – Semifinal 2 – 14:e februari:
Lions and Lambs“, Jouni Aslak youtubeyle.fisvenska.yle.fi
(Jouni Aslak Raatikainen, Kalle Keskikuru, Leo Stillman)
Love It All Away“, Eeverest youtubeyle.fisvenska.yle.fi
(Marcus Tikkanen, Niko Mansikka-Aho)
Truth Or Dare“, Otto Ivar youtubeyle.fisvenska.yle.fi
(Otto Iivari)
Heart of Light“, Opera Skaala youtubeyle.fisvenska.yle.fi
(Visa Oscar, Essi Luttinen, Janne Lehmusvuo)
Ostarilla“, Shava youtubeyle.fisvenska.yle.fi
(Kiureli Sammallahti, Valtteri Bruun, Jussi Miettola, Mikko Raita, Sami Rönkä, Lauri Salokoski)
Mustelmat“, Siru youtubeyle.fisvenska.yle.fi
(Ilkka Wirtanen, Kari Haapala, Siru)
“UMK 2015” – Semifinal 3 – 21:a februari:
Kyynelten lahti“, Aikuinen youtubeyle.fisvenska.yle.fi
(Arde, Aikuinen)
Kumbaya“, Ida Bois youtubeyle.fisvenska.yle.fi
(Ida Bois, Kalle Mäkipelto)
Särkyneiden sydänten kulmilla“, Järjestyshäiriö youtubeyle.fisvenska.yle.fi
(Markkanen, Manninen, Järjestyshäiriö)
All For Victory“, Angelo De Nile youtubeyle.fisvenska.yle.fi
(Tuomas Heikkinen, Kimmo Blom, Mikko Salovaara, Torsti Spoof)
Bon Voyage“, Heidi Pakarinen youtubeyle.fisvenska.yle.fi
(Simo Koho, Maria Söder, Mika Toivanen)
Hold Your Colours“, Solju youtubeyle.fisvenska.yle.fi
(Ylva Persson, Linda Persson, Ulla Pirttijärvi-Länsman)
(Källa: yle.fi)

Schlagerpinglan: Den finska ESC-uttagningen tillhör numera en av de som jag ser fram emot allra mest och lyckligtvis så blev jag inte besviken när jag lyssnade igenom årets bidrag utan jag tycker att de lyckats få ihop ett både intressant och varierat startfält.

Från den första semifinalen ser jag gärna att “Crossroads“, “Loveshine“ och “No Voy A llorar Por Ti“ tar sig vidare till final medan jag från den andra semifinalen har “Lions and Lambs“, “Mustelmat” och (om jag måste välja ut tre) “Love It All Away“ som finalister. Slutligen, i den tredje semifinalen så är det främst “Kyynelten lahti“, “Särkyneiden sydänten kulmilla” och “Hold Your Colours” som jag hoppas på.

Ska jag välja ut några personliga favoriter så här tidigt, innan jag hört bidragen framföras live, så blir det utan tvekan “Crossroads“, “Kyynelten lahti” och “Lions and Lambs“ (i den ordningen). Hur det sedan ser ut när semifinalerna närmar sig får vi se då. 🙂

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Finland i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Finland 2015: Lyssna på de 18 “UMK 2015”-bidragen”

 1. Micke

  Har precis som du den finska ESC-uttagningen som en av de största höjdpunkterna under ESC varje år. Är den då lika positiv som den brukar vara Har precis hunnit lyssna igenom två av de tre semifinalerna och hade tänkt ta även den tredje men jag orkar helt enkelt inte. Måste ha paus. Kanske är det mina höga förväntningar som talar och förstör men än så läge är jag grymt missnöjd. Det som gör mig mest missnöjd är att Finland i år inte lyckas undvika idolstämpeln, vilket de har varit så bra på tidigare. Istället har man rört sig mot det sjunkande skepp som vi i MF sett i så många år.

  Nu ska jag dock ta det lugnt för jag har bara precis börjat lyssna men grejen är att vibbarna är dåliga. Men vem vet kanske är det ett helt gäng växare och framförallt kanske kanonbidragen finns i semifinal 3 som jag ännu inte lyssnat på. Men hör jag mer själlösa, förprogrammerade trummor vet jag inte om jag orkar lyssna mer.

  Fanns det då inget bra i de två första semifinalerna? Hittade ett skapligt i bägge men tiden för utvisa om de är bra eller om de blev bäst bara för att det var skönt att slippa dunka dunka. Sist men inte minst. Var tusan är rocklåtarna som finnarna brukar vara så bra på att ta fram?

 2. Micke

  Glömde säga vilka de skapliga var 🙂 I semifinal 1 var det: Loveshine“, Hans On The Bass och i semifinal 2: “Mustelmat“, Siru

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, På en punkt håller jag helt med dig: jag saknar den finska rocken. I sin iver att få med alla möjliga olika genrer så tappar de sitt eget trumfkort och det tycker jag är väldigt synd. Visst finns det en del rockaktiga bidrag bland de tävlande men knappast något i stil med “Missä Miehet Ratsastaa” (2008).

  Annars så tycker jag tvärtom att det är ett riktigt skapligt startfält med stor variation, många bra låtar och många som eventuellt kan växa samt en del stora frågetecken som jag tror är kalkoner men lika gärna kan visa sig bli storskrällar. 🙂

 4. Micke

  I spoke to soon!!!!!!!!!!!!!

  Ibland ska man lära sig hålla igen klykan innan man vet vad man pratar om. Föll själv i den fällan för bara timmar sedan med mina första uttalanden gällande Finland 2015. Shame on me!

  Framförallt ska man akta sig för att uttala sig för tidigt om man går in i situationen med stora förväntningar och klara mallar för vad som väntar. Det var just detta som hände mig och därför blev allt negativt och det mest negativa var att käften började glappa på mig. I synnerhet vill jag be “Uuden Musiikin Kilpailu 2015” om ursäkt för att jag jämförde er med MF och den mall som existerar där. Tvärtom är det variation i Finlands tävling även i år. Tack för det.

  Nu till bidragen. Har nu hunnit lyssna på alla 18 bidragen ett antal gånger och har faktiskt inte funnit ett enda som jag tycker är direkt dåligt. Saknar fortfarande rocklåtarna som Finland brukar ha med och än har jag inte hittat något riktigt kanonbidrag men flertalet av låtarna håller bra klass.

  MIN TOPP 5 just nu:

  1. “Mustelmat“, Siru
  2. “Sydän ei nuku“, Pihka ja myrsky
  3. “Hold Your Colours“, Solju
  4. “All For Victory“, Angelo De Nile
  5. “Särkyneiden sydänten kulmilla“, Järjestyshäiriö

  I synnerhet Hold your Colours kommer att bli väldigt intressant att se om det är en växare eller sänkare. Tror och hoppas på det förstnämnda

 5. Micke

  My oh my! Snacka om att jag hittat ännu en favvis 2015. Den här är från Finland och bara växer och växer.

  “Sydän ei nuku“, Pihka ja myrsky

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se