Slovenien TV-bolaget RTVSLO har avslöjat vilka artister som tagits ut att tävla i “Evrovizijska Melodija 2015” (EMA 2015), Sloveniens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015, se listan nedan.

En specialjury, bestående av Darja Švajger, Matej Wolf, Aleksander Radić och Jernej Vene, fick lyssna igenom de 145 inskickade bidragen samt ytterligare en del från inbjudna låtskrivare och valde till slut ut de åtta finalister som kommer att få delta i EMA 2015 den 28:e februari. De bidrag de ska tävla med presenteras vid ett senare tillfälle.

Finalisterna i EMA 2015:
Alya in Neno Belan
Clemens
I.C.E.
Jana Šušteršič
Maraaya
Martina Majerle
Rudi Bučar
Tim Kores – Kori
(Källor: esctoday.com, eurovision.tv och rtvslo.si)

Schlagerpinglan: Slovenien är ett av (än så länge) fyra länder som valt att lägga sina nationella finaler den 28:e februari. De övriga tre är Finland, Ungern och Moldavien men även Sveriges fjärde deltävling av Melodifestivalen är inplanerad den dagen så det är bara att välja och vraka bland ESC-godbitarna den kvällen. 😀

Mer om Sloveniens förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Slovenien i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se