Lyssna på Cyperns sex finalbidrag

2015-01-24 (lördag)
Cypern Efter sex auditions-program och två Eurochallenge-shower så har CyBC, TV-bolaget på Cypern, utsett sina sex finalister av “Eurovision Song Project“, landets uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015.

Detta gjordes under Eurochallenge 2 där man fick se de kvarvarande tio deltagarna förberedas inför en eventuell Eurovision-upplevelse samt framföra sina tävlingsbidrag innan de fyra jurymedlemmarna (Alex Panayi, Despina Olympiou, Elena Patroklou och Tasos Tryfonos) och två gästdomarna (Christer Björkman och Dimitris Kontopoulos) valde ut sina absoluta favoriter.

Här nedan ser ni resultatet av gårdagens show samt länkar till artisternas framträdanden (i de fall de finns tillgängliga, annars Eurochallenge 1-klippen):

I finalen den 1:a februari kommer vinnaren att utses av 50/50 tittar- och juryröster och telefonslussarna lär redan vara öppna.

Resultatet av Cyperns “Eurovision Song Project”, Eurochallenge 2, 23:e januari:
Vidare till Finalen (I den ordning de startar i finalen den 1:a februari):
♥ “Stone in a river“, Hovig
♥ “Magic“, Doody
♥ “Without Your Love“, Panagiotis Koufogiannis (Eurochallenge 1) (video)
♥ “Shine“, Minus One
♥ “One thing I should have done“, Giannis Karagiannis (video)
♥ “Deila den agapo“, Nearchos Evangelou & Charis Savva (video)
Ute ur tävlingen:
♥ “In These Arms“, Christina Tselepou
♥ “Beat of My Heart“, Ioanna Protopapa
♥ “Meine“, Christos Rialas
♥ “Said It All Before“, Pieros Kezou
(Källor: eurovision.tv och cybc.com.cy)

Schlagerpinglan: Så där ja, nu har vi äntligen kommit fram till finalen av Cyperns väldigt ambitiösa Eurovision-comeback. Det har kanske inte varit en av mina absoluta favorituttagningar men omväxling förnöjer och jag tycker nog att underhållningsvärdet ökat i takt med att de koncentrerat sig på de bättre bidragen. 🙂

Precis som jag hoppades så har jag hittat tre bidrag som jag håller en liten extratumme för i finalen: “One thing I should have done“, “Without Your Love” och “Deila den agapo“. Alla är känslofyllda ballader med speciella artister som griper tag i mig. Det enda problemet som jag ser det är att jag i alla tre fallen hinner tröttna lite innan de kommer fram till sluttonen och det kan ju aldrig ses som ett riktigt bra tecken. Vi får väl se om det är någon som lyckas övertyga under det sista finalframträdandet.

Mer om Cyperns förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Cypern i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se