Ungern På lördagskvällen den 24:e januari avgjordes den första kvartsfinalen av “A Dal 2015“, Ungerns uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015. 10 artister framförde sina bidrag och de sex semifinalisterna utsågs i två röstningsomgångar:

Först räknades summan av de fyra jurymedlemmarnas (Magdi Rúzsa, Philip Rákay, Jenő Csiszár och Pierrot) röster och de röster tittarna lagt via “A Dal”:s mobilapp (den femte jurymedlemmen) ihop för att utse de första fem semifinalisterna.

Därefter fick tittarna själva välja ut det sjätte semifinalbidraget bland de återstående fem bidragen genom att fortsätta rösta.

Här nedan ser ni resultatet samt länkar till artisternas framträdanden:

Resultatet av den första kvartsfinalen av Ungerns “A Dal 2015”:
Till Semifinal (jury- och tittarröster): Juryröster Tittarröster Summa
Mesmerize“, Passed 10+9+9+9= 37 p. 6 p. 43 p.
Gyémánt“, Vera Tóth 10+7+5+9= 31 p. 8 p. 39 p.
World of Violence“, Bogi Dallos 8+7+6+10= 31 p. 7 p. 38 p.
Úgysem felejtesz el“, Gabi Szűcs 8+9+7+8= 32 p. 5 p. 37 p.
The time is now“, Karmapolis 7+9+7+8= 31 p. 6 p. 37 p.
Till Semifinal (tittarröster): Juryröster Tittarröster Summa
Woke Up This Way“, Timi Antal 6+6+6+7= 25 p. 8 p. 33 p.
Ute ur tävlingen: Juryröster Tittarröster Summa
Liar“, Balázs Farkas-Jenser 9+8+5+9= 31 p. 6 p. 37 p.
Ősz utca“, Gergő Szakács 6+7+4+9= 26 p. 7 p. 33 p.
Maniac“, MDC 5+6+5+7= 23 p. 8 p. 31 p.
Lead Me To Heaven“, Bori Magyar 5+7+6+6= 24 p. 5 p. 29 p.
(Källor: adal2015.hu och wikipedia)

Schlagerpinglan: Gårdagen var verkligen inte alls någon turdag för mig. Först röstades Tadas Juodsnukis ut i Litauen och sedan åkte både “Ősz utca“ och “Liar” ut i Ungern. Den sistnämnda var dock väldigt nära men då flera bidrag fått samma poäng så var juryn tvungen att välja bort ett av bidragen och olyckligtvis så drabbade det min favoritlåt. Men men… den lät lite släpig i live-versionen så det var kanske ingen större katastrof. 🙂

Annars så måste jag säga att jag blev positivt överraskad av Timi Antal som gjorde ett riktigt bra framträdande. Jag är inte helt såld på låten än men som helhet så förstår jag verkligen att tittarna ville ha bidraget vidare.

Detsamma gäller Gabi Szűcs som var flera nummer större än sin låt, men man kan inte komma ifrån att det oftast är roligare att se en bra artist framföra en medioker låt än en osäker artist som slaktar en potentiell hitlåt.

Ett annat bidrag som höjde sig flera nivåer i mina ögon var “Mesmerize“ med Passed. Jag vill inte gå så långt som till att påstå att jag gillar låten, jag satt mest som ett stort frågetecken och kunde inte riktigt få grepp om den, men nu är det i alla fall inte längre ett botten-bidrag i mina ögon utan en intressant dark horse. Om man nu kan kalla bidraget som fick flest poäng för dark horse. 😉

Från denna första kvartsfinal är det däremot den mysiga men något repetetiva “The time is now” med Karmapolis och den text-starka “World of Violence” med Bogi Dallos som jag kommer att hålla en extra tumme för i fortsättningen, då mina andra förhands-favoriter inte lyckats att imponera tillräckligt.

Mer om Ungerns förberedelser inför ESC 2015 (inkl. länkar till de resterande bidragen och “A Dal”-schemat) hittar ni här: “Ungern i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Ungern 2015: Resultatet av “A Dal”:s första kvartsfinal”

 1. Micke

  De tre låtar jag kunnat ta till mig i första kvartsfinalen gick alla vidare så jag är nöjd.

  1. “World of Violence“, Bogi (Bogi Dallos) (Boglárka Dallos-Nyers)
  2. “Woke Up This Way“, Timi Antal
  3. “Gyémánt“, Vera Tóth

  Låten “Mesmerize“ med Passed” är dock fortfarande ett stort VAAAAAAA för mig. Tog en bra stund att få upp hakan från golvet efter beskedet att den gått vidare 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Det kommer förmodligen att ta ett tag innan jag förstår hur “Mesmerize” kunne vinna deltävlingen, speciellt med det inte helt övertygande framträdandet, men med tanke på hur låtar visat sig kunna växa med tiden så vill jag inte kritisera resultatet utan är precis som du väldigt frågande. Det är ju trots allt roligt när resultaten inte är helt förutsägbara. 😀

  Nu när jag återigen lyssnat på bidragen så kan jag dock konstatera att jag fortfarande tycker bäst om “Liar”, trots ett inte helt felfritt framförande, och kan därför inte känna mig helt nöjd med deltävlingen. Men, men… det återstår fortfarande 20 låtar och mina absoluta favoriter har ännu ej framförts, så jag har fortfarande hoppet uppe om en spännande final. 😀

 3. Daniel

  Mesmerize är ju min favoritlåt, så jag blev mycket glad när den gick vidare. Helt underbar och unik låt!

 4. Micke

  Ajdå! Tur jag inte sa för mycket då Daniel 🙂 Det är det gamla vanliga vet du som alla borde ha inne i sig. Smak och tycke är olika och det finns inga rätt eller fel. Det enda som är rätt är vad hjärna och hjärta säger och det enda som är fel är att tycka att man vet bättre än andra och är den som har koll på vad som är bra och dålig musik.

  Får jag kontra med en fråga om ett annat lands klara bidrag 2015 Daniel. Av de 7-7 bidrag som hittills är klara för ESC i maj finns det bara ett som jag tycker är kanonbidrag och det är Frankrike. Vad tycker du om det? Säg nu det du verkligen tycker 🙂

 5. Schlagerpinglan

  @Daniel, Jag kom ihåg att du skrev det innan och kanske var det därför som jag var lite mer mottaglig än jag hade varit annars inför en låt jag inte gillade vid första genomlyssningen (eller femte eller tionde för den delen.) Alltid roligt när man får upp ögonen för låtar man först inte trodde så mycket om, vi får väl se vad som händer efter semifinals-framträdandet, kanske klickar det för mig då också. Det är i alla fall kul att se att någon var nöjd med resultatet. 😀

 6. Daniel

  Jag tror kanske inte att Mesmerize vinner, men glad i alla fall att den fortfarande är med. Det gör den ungerska uttagningen lite mer spännande för min del. Jag har ju tidigare sagt att jag har varit besviken på den ungerska uttagningen och att jag inte riktigt har hittat fram till de övriga låtarna. Tyvärr är det fortfarande så. Men jag tycker att det är roligt att vi alla har med någon eller några låtar framöver som vi tror på, då blir det lite mer spännande.

  Frankrikes låt tycker jag inte är en kanonlåt utan mer ett bra bidrag. Jag tror att det kommer gå bra för dem, men svårt att säga hur bra. Än så länge har den inte vuxit med fler lyssningar, men jag ger den gärna tid 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se