Tjeckien Som det meddelats tidigare så har låtskrivaren Ondřej Soukup fått i uppgift att skriva och lämna in tre låtar till TV-bolaget ČT, som sedan via en specialjury utser det internvalda bidrag som Tjeckien ska tävla med i Eurovision Song Contest 2015.

Först rapporterades det att valet inte skulle avslöjas förrän i mars, men tydligen är de redo redan nu och kommer att presentera både artist och bidrag den 2:a februari.
(Källa: escsverige.blogspot.se)

Schlagerpinglan: Om det brukar ses som ett dåligt tecken att TV-bolagen skjuter fram datumet för sina internvalspresentationer så får väl detta i stället ses som ett gott tecken. Jag hoppas verkligen att låtskrivaren fått till en riktig hit och att det är därför deras val var så (till synes) enkelt att göra. Lika mycket som jag hoppades på en finalplats för San Marino förra året så unnar jag Tjeckien detsamma nu vid deras comeback. 🙂

Mer om Tjeckiens förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Tjeckien i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Tjeckien 2015: ČT avslöjar sitt internval den 2/2”

 1. Lukas

  Enligt Eurovision.tv har CT redan idag gjort klart vilka det är som ska tävla: Marta Jandová & Václav Noid Bárta med en låt som heter “Hope Never Dies”.

  Denna kan bli rätt intressant för mig som rockräv efter lite research då båda två engagerat sig inom just den scenen (Marta har även spelat i det tyska hårdrockbandet Die Happy). Och då kanske KANSKE kan det bli så att jag röstar på Tjeckien av fler anledningar annat än för statistikens skull.

 2. Schlagerpinglan

  @Lukas, Jepp, jag såg det innan jag släckte ner i går. Jag har inte själv börjat kolla på det men om det du skriver stämmer så låter det ju lovande. 😀

 3. Micke

  Jag brukar föredra att det är riktig tävling och inte bara internval men jag börjar ändra mig lite. Två av de tre bidragen av de redan klara som jag gillar har varit Internval Frankrike och Nederländerna. Undantaget är Schweiz. Självklart blir det bättre låtar när experter tar ut dem än när mobiltörstiga gör det. Men tävlingsmänniskan i mig tycker ju egentligen det är roligare den vägen.

  Verkar som det är jag och Lukas här som är de två med mest rocktarm i oss och förr eller senare ska vi väl få något som mättar oss också 🙂 Varför inte genom Tjeckien? Skulle vara kul med något rockigt som vi även får med i maj. Tyvärr förlorade vi ju Leander Rising i Ungern och jag är rädd att vi även förlorar Stela Boţan & The Cadence of Heart – Save me i Moldavien. Snälla Europa rösta på den här 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=ulz31tK90rY

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se