Island På lördagskvällen den 31:e januari avgjordes den första semifinalen av “Söngvakeppnin 2015“, Islands uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015. Av de 6 tävlande bidragen valde tittarna ut sina tre favoriter, som gick direkt till finalen den 14:e februari.

De övriga tre bidragen får hoppas på juryns wildcard, som delas ut efter nästa semifinal, den 7:e februari, då tittarna ska utse ytterligare tre finalister. Totalt blir det därför sju bidrag som tävlar i finalen. Här nedan ser ni resultatet samt länkar till lördagens framträdanden:

Resultatet av Islands Söngvakeppnin 2015 – Semifinal 1 (ej i resultatordning):
Till final:
♥ “Í síðasta skipti“, Friðrik Dór
♥ “Piltur og stúlka“, Björn and friends
♥ “Í kvöld“, Elín Sif Halldórsdóttir
Bidragen som fortfarande hoppas på juryns röster:
♥ “Myrkrið hljótt“, Erna Hrönn Ólafsdóttir
♥ “Þú leitar líka að mér“, Hinemoa
♥ “Augnablik“, Stefanía Svavarsdóttir
(Källor: ruv.is och eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Precis som inför semifinalen så var det “Í kvöld” och “Myrkrið hljótt” som föll mig bäst i smaken efter att jag sett de sex bidragens semifinalframträdanden. Därför var det med blandade känslor jag tog emot slutresultatet, men förhoppningsvis tar juryn och rättar till tittarnas “misstag” med sitt wildcard nästa vecka. 😉

Hade jag fått bestämma helt själv så hade jag ersatt den något förutsägbara och lite väl släpiga “Í síðasta skipti” med den betydligt svängigare “Þú leitar líka að mér“, men det är inget som grämer mig precis. Ett bidrag som däremot fick mig att lägga pannan i veck var “Piltur og stúlka” som jag fortfarande inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker om det. Antingen är det hopplöst “redan gjort” eller en underbar nostalgihyllning. Vi får väl se om det klarnar tills finalen, för dit kom den i alla fall. 😀

Mer om Islands förberedelser inför ESC 2015 (inkl. länkar till de resterande bidragen) hittar ni här: “Island i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se