Litauen De ursprungliga planerna för den separata låttävlingen i “Eurovizija 2015“, Litauens uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015, var att den skulle hålla jämna steg med artisttävlingen. Redan från början märkte man dock av en liten eftersläpning och nu verkar det som att de ställt in veckans utröstningar helt.

Allt tyder i stället på att alla de nio kvarvarande låtarna kommer att framföras i show 6 som sänds på lördag, och att de fem kvarvarande artisterna (Mia, Vaidas, Monika, Edgaras och Jurgis) därmed får framföra vars två bidrag.

Låtomröstningen fortsätter i varje fall på lrt.lt och här nedan ser ni länkar till de aktuella bidragen (i den ordning de hade i omröstningen på tisdagsmorgonen) samt de framträdande artisterna gjorde i den tredje, fjärde och femte showen av “Eurovizija”.

Lyssna på bidragen som är kvar i låttävlingen av Litauens ESC-uttagning 2015:
“The Right Way” (VaidasMiaMonikademo)
(Tina Almqvist Hilli, Daniel Persson)
“No More Tears” (MonikaJurgisTadasdemo)
(Patrik Öhlund, Madelene Hamberg)
“Dangerous (S.O.S.)” (NeringaMilitademo)
(Camilla Gottschalck, Christina Schilling, Henrik Szabo, Daniel Nilsson, Amir Aly)
“Not Perfect” (VaidasEdgarasdemo)
(Edgaras Lubys)
“Sound of Colours” (Rolikaidemo)
(Daði Georgsson, Íris Hólm, Jonas Gladnikoff, Camilla Gottschalck, Christina Schilling)
“This Time” (JurgisEdgarasVaidasdemo)
(Vytautas Bikus, Monika Liubinaitė)
“Feel My Love” (NeringaLiepademo)
(José Juan Santana Rodríguez)
“Take My Love” (Edgaras & MiaLiepaJurgisdemo)
(Brandon Stone)
“Skęstu” (“Flying”) (LiepaMonikaNeringademo)
(Leon Somov, Linas Strockis, Monika Linkytė)
(Källor: lrt.lt och lrt.lt)

Schlagerpinglan: Om detta visar sig stämma (Google Translate är inte helt enkel att urtyda) så har min favoritlåt “Take My Love” haft en helt osannolik tur två veckor i rad och på något konstigt sätt lyckats att hålla sig kvar i tävlingen trots att omröstningen visat att den var näst på tur att röstas ut. Jag klagar dock inte utan hoppas att ovanstående uppgift stämmer så att låten kan få ytterligare en chans att tolkas “rätt” i TV-showen. 😀

Så här långt tycker jag att Vaidas version av “This time” är den som fungerat bäst men då jag egentligen inte är så förtjust i själva låten så ser jag gärna att han får försöka sig på “Take My Love” i stället. Om inte heller det visar sig fungera, det verkar ju vara en besvärlig låt att få till live, så står mitt hopp till att Edgaras Lubys skippar clown-kläderna och gör en lite annorlunda tolkning av sin “Not Perfect“.

Jag hoppas i alla fall att de låter alla de nio bidragen vara kvar i tävlingen veckan ut för alternativet (om de nu ska framföra två låtar var) är ju att det blir en massa dubbla låtar och duetter, och det låter inte så lockande. Vi får väl, som vanligt, vänta och se vad som händer.

Mer om Litauens förberedelser inför Eurovision Song Contest 2015 (inklusive schemat för deras uttagning och länkar till framträdanden av de tävlande artisterna) hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se