Finland Lördagskvällen den 7:e februari inleddes Finlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015, “UMK 2015“, med den första av tre semifinaler.

Efter att de sex tävlingsbidragen framförts så fick 100% tittarröster utse de tre bidrag som gick vidare till finalen den 28:e februari. Här nedan ser ni resultatet av gårdagens omröstning samt länkar till alla liveframträdanden.

Resultatet av Finlands UMK 2015 – Semifinal 1 (ej i resultatordning):
Till final:
♥ “Crossroads“, Satin Circus
♥ “Aina mun pitää“, Pertti Kurikan Nimipäivät
♥ “No Voy A Llorar Por Ti“, Norlan “El Misionario”
Utslagna:
♥ “Loveshine“, Hans On The Bass
♥ “Äänenkantamattomiin“, Vilikasper Kanth
♥ “Sydän ei nuku“, Pihka ja Myrsky
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Precis som Danmark, och till viss del även Island, så har Finland lyckats att få ihop riktigt bra bidrag till sin uttagning. Om ni, liksom jag, missade semifinalen av någon anledning kan den ses på areena.yle.fi i efterhand.

Det enda tråkiga med ett starkt startfält är att det nästan alltid innebär att det faller bort riktigt bra bidrag på vägen mot finalen. Själv hade jag gärna sett att “Sydän ei nuku” och “Loveshine” fått göra “Crossroads” sällskap i finalen men får väl vara nöjd med att jag i alla fall fick vidare min absoluta favorit. 🙂

Dessutom så verkar det ju som att det endast tävlades om två finalplatser, då en var vikt åt “Aina mun pitää“ med Pertti Kurikan Nimipäivät. Som jag förstår det så är det en grupp bestående av personer med funktionsnedsättning och de är tydligen storfavoriter i Finland. Jag tycker själv inte att det är ett bra bidrag men har full förståelse för att publik och tittare röstar på de bidrag som får dem att känna något, precis som det ska vara.

Mitt hjärta klappar däremot mest för “Crossroads” med Satin Circus och jag kommer därför att hoppas in i det sista på att de till slut vinner finalen… men har redan börjat förbereda mig på att det kanske inte blir så. 😉

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Finland i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se