Estland Schlagerpinglan: I lördags startade Estland sin uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015 i och med den första semifinalen av “Eesti Laul 2015“, vars resultat ni hittar här.

Nu på lördag, den 14:e februari, ska de sista fem finalisterna utses genom den andra semifinalen. Här nedan hittar ni mer info om uttagningen i stort samt länkar till veckans tävlande bidrag och mina personliga betyg av dem:

Allmänt om Estlands nationella ESC-2015-uttagning “Eesti Laul 2015”:
Eesti Laul 2015” inleds med två semifinaler den 7/2 och 14/2 med 10 tävlande bidrag i varje show. Från varje semifinal går fem bidrag vidare till finalen.
50/50 jury- och tittarröster avgör vilka tio bidrag som går vidare till finalen den 21:a februari.
Finalen av “Eesti Laul 2015” avgörs i två steg där först tittarna och juryn utser tre superfinalister innan 100% tittarröster utser den slutliga vinnaren.
Programledare för “Eesti Laul 2015” är Helen Sürje och Indrek Vaheoja.
Den andra semifinalen sänds den 14:e februari och kan följas på ERR från kl. 20:35.

Semifinal 2-startfältet, bidragen, artisterna och låtskrivarna:

Schlagerpinglans betyg:
1. Light Up Your Mind“, Wilhelm
(Anett Kulbin, Paul Neitsov, Jorven Viilik) (låttext)
EstlandEstlandEstlandEstlandEstland
2. Tiiu talu tütreke“, Kruuv
(Allan Kasuk) (låttext)
EstlandEstlandEstlandEstlandEstland
3. Kuum“, Demie feat. Janice
(Raimo Ugast, Jaanika Merelaht) (låttext)
EstlandEstlandEstlandEstlandEstland
4. Kellega ma tutvusin?“, NimmerSchmidt
(Fredy Schmidt, Andero Nimmer) (låttext)
EstlandEstlandEstlandEstlandEstland
5. Goodbye to Yesterday“, Elina Born & Stig Rästa
(Stig Rästa) (låttext)
EstlandEstlandEstlandEstlandEstland
6. Burning Lights“, Daniel Levi
(Daniel Levi Viinalass) (låttext)
EstlandEstlandEstlandEstlandEstland
7. This Is Our Choice“, Triin Niitoja & John4
(Jaanus Saago, Triin Niitoja) (låttext)
EstlandEstlandEstlandEstlandEstland
8. Idiot“, Kali Briis Band
(Alan Olonen) (låttext)
EstlandEstlandEstlandEstlandEstland
9. Minu päike“, Luisa Värk
(Mikk Tammepõld, Luisa Värk) (låttext)
EstlandEstlandEstlandEstlandEstland
10. Kolm päeva tagasi“, Mari
(Mariliis Jõgeva) (låttext)
EstlandEstlandEstlandEstlandEstland

Schlagerpinglan: Som jag tidigare avslöjat så har “Goodbye to Yesterday“ varit min absoluta storfavorit sedan första gången jag hörde låten och jag sticker inte under stol med att jag skulle bli väldigt besviken om den inte vann hela den estländska uttagningen. Nu får vi dock ta ett steg i taget och först se om den tar sig vidare till final.

De fyra som jag hoppas får göra Elina Born & Stig Rästa sällskap i finalen är inte heller de speciellt svåra att utse då även de är snäppet bättre än de övriga, nämligen “This Is Our Choice“, “Kolm päeva tagasi“, “Minu päike“ och “Burning Lights“. Hur enkelt som helst. 😉

Tilläggas bör kanske att jag vid den första semifinalen hade lika lätt att utse mina fem favoriter och att endast två av dem gick vidare… så det är kanske lika bra att förbereda sig på ytterligare besvikelser. Nädå, bara Elina & Stig går vidare så är jag nöjd, det är trots allt bara en vinnare som ska utses. 🙂

Mer om Estlands förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Estland i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Estland 2015: Allt inför den andra “Eesti Laul”-semifinalen”

 1. Rickard

  Heeej! Nu är jag tillbaka efter mitt vanliga vinteruppehåll! Inse att jag som vanligt har missat en massa saker här! Exempelvis några länders uttagningar till esc! Däremot såg jag delfialen i Göteborg! Tyckte det var synd att Molly och Rickhard/Elize inte gick bättre! Gillade dem! Saade var självskriven i final! Lite besviken på Jessica! Låten gav mig inga speciella känslor! Slätstruken!

  Övrigt kul att Australien är med i år! Så som de älskar ESC där! Lite konstigt dock att de är direkkvalificerade! Minnesvärt blir det iaf 🙂

 2. Rickard

  Btw snygg layout du fått på sidan schlagerpinglan! 😀

 3. Schlagerpinglan

  @Rickard, Hej och välkommen tillbaka. 😀 Jag tackar så mycket, det var tid för något nytt. Vad gäller Australien så har jag fortfarande inte riktigt smält den nyheten. Roligt, spännande och konstigt på samma gång. Om bara röstningen fungerar på ett sätt som känns rättvist och realistiskt så det inte blir en storskredsseger för en halvdan låt, så kan det bli riktigt bra. Lite konstigt känns det dock att de hamnade direkt i finalen… men eftersom de förmodligen hade hamnat där ändå så är det kanske bäst så, så inget annat land kommer i kläm. 🙂

 4. Micke

  Vi fortsätter på ämnet ojämna startfält. Här finns ett solklart finalbidrag och ett som jag önskar jag aldrig ens lyssnat på. “Goodbye to Yesterday“, Elina Born ja Stig Rästa lär väl behöva haverera totalt på scen om de ska missa final. Ett riktigt bra bidrag i mina ögon. Sen finns det då ett bidrag jag skulle bli glad om jag slapp i final och det är “Kuum“, Demie feat. Janice.

  Tjena Rickard 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se