Genealogy för Armenien 2015!

2015-02-11 (onsdag)
Armenien Precis som utlovat så kom TV-bolaget ARMTV med ett stort avslöjande i dag angående Armeniens deltagande i Eurovision Song Contest 2015. Nu står det klart att det blir internvalda och specialkonstruerade gruppen Genealogy som får representera landet i Wien med låten “Don’t Deny“.

Det speciella med denna grupp är att den består av en artist från Armenien samt fem artister från fem olika världsdelar (Europa, Australien, Amerika, Asien och Afrika) fast alla med rötterna i Armenien. Uppbyggnaden är inspirerad av förgätmigej-blomman som även är symbolen för minnesdagen av folkmordet då armenierna speds över världen och med detta bidrag så återförenas därmed den nya generationen av armenier på scenen.

Vilka artister som ingår i Genealogy har fortfarande inte avslöjats officiellt utan det kommer att ske stegvis, med det första avslöjandet den 16:e februari. Inte förrän alla artisterna är presenterade kommer tävlingsbidraget att spelas upp för allmänheten. (Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Hela idén kring Genealogy låter behjärtansvärd och jag är väldigt nyfiken på hur slutresultatet blir. Klarar de bara av att få det att cirkulera kring fred och tolerans och inte får det att bli alltför politiskt så kan det säkert bli riktigt minnesvärt.

Mer om Armeniens förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Armenien i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Genealogy för Armenien 2015!”

 1. Jonas

  Enligt eurovoix. com lär Amrikansk-armeniska Tamar Kaprelian vara en av artisterna. (Spekulationer som läkt ut innan erkännandet) Om man kollar in hennes singel från 2009 new day på youtube värkar allt lovande så långt iaf 😉

 2. Martyros

  Hej Pierre 🙂
  Du kan ha missuppfattat det eller så är det bara din formulering men det är inte “ENDAST är 22 stater i världen som erkänner att det som hände Armenien 1915 faktiskt var ett folkmord”, snarare är det HELA 22 länder som har gått så långt att de har BRYTT SIG om att rösta i sina parlament och fastställt det och tagit ställning i saken och den siffran växer allteftersom när fler länder bryr sig om att rösta om det. Alla länder i världen har helt enkelt inte tyckt att det angår dom eller att det är viktigt att rösta om saken. ÄN.
  ATT det var ett folkmord är redan fastställt och bevisat bortom all tvivel både i FN, Europaparlamentet, The International Association of Genocide Scholars (IAGS) mm, mm.
  Tack för en grym sida! 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @Martyros, Njae… jag tror faktiskt inte att alla ESC-länder håller med om att det är en så enkel fråga så det är nog bäst att de håller sig borta från den diskussionen. BTW, Inte nog med att mitt namn inte är Pierre, jag är inte ens en kille. Det finns faktiskt tjejer som kan blogga och är ESC-intresserade. 😉

 4. Schlagerpinglan

  @Jonas, Det låter inte dumt alls. Ska bli riktigt intressant att se hur det hela utvecklar sig. 🙂

 5. Martyros

  @pinglan,
  Ja ser att du inte är tillräckligt insatt i frågan.

  ESC länderna har ALDRIG FÖRNEKAT att det var ett FOLKMORD = Europaparlamentet och de ESC länder där de HAR röstat om saken i sina parlament HAR fastställt detta, de ENDA som förnekar är naturligtvis Turkarna själva och deras lillebror Azerbaydjan. “don’t deny” riktar sig inte mot Europa (om du nu trodde det) utan Turkarna.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Armenian_Genocide#Recognition_of_the_Genocide

  Dethär är en otroligt viktig fråga så mitt råd till dig är att ta reda på fakta istället för att “tro” saker om det.

  ps. keep up the good work 🙂

 6. Schlagerpinglan

  @Martyros, Jag har tagit reda på fakta och jag tror ingenting om bidraget. Det enda jag skrev var att jag hoppades att det skulle kretsa kring fred och tolerans och inte syfta på något som leder till tröttsamma diskusioner som just denna.

  Fakta är att Turkiet och Azerbajdzjan ÄR ESC-länder vilket gör det hela så komplicerat och därför något som jag personligen tycker bör hållas utanför tävlingen.

  Jag står fortfarande bakom min ursprungliga text men ber om ursäkt om det lät som jag jag personligen hade tvivel vad gäller folkmordet, för det var aldrig min mening. För att inte uppmuntra till ytterligare missförstånd och långa politiska debatter så väljer jag dock att ta bort det aktuella stycket.

 7. Martyros

  @Schlagerpinglan
  I like your style, no apology needed 🙂
  Ja tvivlade aldrig på att DU ifrågasatte folkmordet själv, ville bara påpeka att de allra flesta länder och människor tycker samma och inte “bara 22 länder” 🙂
  Ja, Turkiet och Azer ÄR 2 länder i ESC men det är inte så konstigt att just dom vägrar erkänna det med tanke på att det är deras förfäder tillsammans med Kurderna som genomförde folkmordet på Armenier och andra kristna.
  Ja håller dock med om att man ska hålla politiken utanför tävlingen men i ärlighetens namn, är det ens möjligt i verkligheten? Kolla bara hur länder röstar, tyvärr.
  Hursomhelst, nu ska ja kolla vidare i din sida o njuta av allt arbete du lagt ner på det 🙂
  Sdesotyun! (på återseende)

 8. Schlagerpinglan

  @Martyros, Det mesta är ju politik, hur man än vänder på det. Det gäller bara att på något sätt försöka att få alla att vara sams under några dagar och belysa de saker man har gemensamt (t.ex. kärleken till musiken) i stället för att ta upp händelser som vissa länder har olika uppfattningar om. En svår uppgift som man misslyckas med gång på gång, men de försöker i alla fall och det är ju en framgång i sig. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se