Lettland Schlagerpinglan: Efter två inledande deltävlingar är det nu på söndag, den 15:e februari, dags för semifinalen av “Supernova 2015“, Lettlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015.

Precis som i deltävlingarna så kommer juryn och tittarna att välja ut vars två bidrag som går vidare i uttagningen, denna gång till finalen den 22:a februari. Här nedan hittar ni länkar till semifinalsbidragen samt mina personliga betyg på dem:

Semifinal-startfältet, bidragen, artisterna och låtskrivarna:

Schlagerpinglans betyg:
Nefelibata“, MNTHA (tittarnas val)
(Marija Mickeviča)
LettlandLettlandLettlandLettlandLettland
Sundance“, ElektroFolk (tittarnas val)
(Ainārs Majors, Arnolds Kārklis)
LettlandLettlandLettlandLettlandLettland
It`s the night“, Antra Stafecka (juryns val)
(Antra Stafecka, Kerija Kalēja)
LettlandLettlandLettlandLettlandLettland
Ziemā“, Framest (juryns val)
(Jānis Ķirsis, Inga Pizāne – Dilba)
LettlandLettlandLettlandLettlandLettland
Take Me Down“, Markus Riva (tittarnas val)
(Miķelis Ļaksa)
LettlandLettlandLettlandLettlandLettland
Love Injected“, Aminata (tittarnas val)
(Aminata Savadogo, Kaspars Ansons)
LettlandLettlandLettlandLettlandLettland
Your Eyes“, Rihards Bērziņš (juryns val)
(Ingars Viļums)
LettlandLettlandLettlandLettlandLettland
Home“, Euphony (juryns val)
(Andris Kivičs)
LettlandLettlandLettlandLettlandLettland

Schlagerpinglan: Eftersom det lägligt nog finns fyra bidrag som jag tycker lite bättre om än de övriga så har jag inga problem med att utse mina önskefinalister, som därmed är “Take Me Down“, “It`s the night“, “Home“ och “Your Eyes“. Jag vet även att jag hoppas att det blir de två förstnämnda som utses till superfinalister innan den avgörande omröstningen ska göras i finalen den 22:a februari. Vem som slutligen ska stå som segrare har jag däremot inte riktigt kommit fram till då båda alternativen har en del saker som skulle behövas putsas på.

Nåja, jag får väl först och främst se om båda (eller någon av dem, för den delen) tar sig vidare till finalen från helgens semifinal innan jag behöver fundera i de banorna. 🙂

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Lettland i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Lettland 2015: Lyssna på semifinalbidragen i “Supernova””

 1. Hannes

  Chockad över att du ger Aminata så lågt, tycker hon är den bästa av dom alla 😛

 2. Schlagerpinglan

  @Hannes, Se där, redan ett tecken på att mina favoriter förmodligen inte kommer att vara de fyra som går vidare. 😉

  Jag är säker på att det är fler som håller med dig än med mig vad gäller Aminata, för det låter som ett bidrag som skulle kunna gå hem i ESC med sina a-a-a:n i refrängen. Jag gillar i princip allt med låten, förutom just det där a-a-a:andet som skär i mig som klor på en griffeltavla – därav det relativt låga betyget. 🙂

 3. Adri

  Jag har två bidrag som kan få mig att se Lettland som en farlig kandidat i år och det är antingen Aminata eller Antra 😀 de flesta verkar dock hålla på Markus Riva tyvärr 🙁

 4. Lukas

  Är det verkligen bara jag som faktiskt gillade ElektroFolk och MNTHA och hoppas att vinnaren är en av dem?

 5. Schlagerpinglan

  @Lukas, Ta inte illa upp nu men förhoppningsvis så är du ensam om det, för annars så är det snart inte kvar några platser i finalen till mina favoriter. 😉 Skämt åsido så tror jag inte att du är ensam, de blev ju båda tittarnas val och bör därmed ha sin publik lite här och där.

  Själv har jag börjat att smågilla “Nefelibata” och tycka att den är lite småmysig, men den har likväl lång väg kvar innan jag på allvar skulle bli glad om den vann. Detsamma gäller “Sundance“, förutom den där delen om att den skulle vara “småmysig”. Här är det väl snarare frågan om spelglädje med lite glimten i ögat. Helt OK bidrag båda två men i nuläget inga som jag vill ha i final. Vi får väl se vad som händer på söndag.

 6. Johanna

  För mig finns det inte en enda låt i Lettlands uttagning som jag tror dte kan gå bra för. Tror det blir stopp i semin i år med oavsett vad de skickar av detta. Synd för hade varit roligt om Lettland överraskade med något riktigt bra!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se