Israel Som det tidigare meddelats så kommer TV-bolaget IBA att låta vinnaren av talangtävlingen “The Next Star” få representera Israel i Eurovision Song Contest 2015. Finalen avgörs nu på tisdag, den 17:e februari.

Vid castingen inför “The Next Star” presenterades 45 hoppfulla artster och efter att först 16 gått vidare i tävlingen så återstår nu endast de 4 artister som får delta i finalen, som kommer att avgöras i Jerusalem av jury- och app-röster. I listan nedan ser ni vilka dessa artister är samt länkar till smakprov på deras framträdanden i tävlingen under säsongen.

Vilket bidrag som vinnaren kommer att få framföra i Wien avgörs av en grupp experter några dagar efter finalen.

Finalisterna av Israels talangtävling “The Next Star” (smakprov från säsongen)
Sari Nachmias (“Etzlech Ba’Olam” – “Billie Jean“)
Avia Shoshani (“Achshav ata chozer be’chazara” – “Shoshanim Atzuvot“)
Nadav Guedj (“Locked out of heaven” – “Halo“)
Iki Levy & The Rasta Hebrew Men (“Chatichat Shamaim” – “Avadim“)
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Efter ett flertal år utanför finalen (med bidrag som jag själv ansett vara klara finalister) så hoppas jag att 2015 blir året då Israel kan få lite revansch i ESC. Vem av de ovanstående artisterna som skulle vara rätt för uppdraget tycker jag är väldigt svårt att svara på. Eventuellt så fick jag ett marginellt bättre första intryck av Sari Nachmias och Avia Shoshani men jag tror att det i slutändan mest hänger på vilken låt de skickar. Därför ser jag fram emot låtpresentationen mer än själva talangjaktsfinalen men hoppas att båda valen blir lika lyckade.

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2015 (inkl. de senaste årens bidrag och resultat) hittar ni här: “Israel i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Eurovision 2015: Israel väljer artist den 17:e februari”

  1. Johanna

    Vore verkligen kul om Israel fick revansch i år då jag precis som du tycker att de borde varit i finalen de två senaste åren. Förra året kan jag t.o.m säga att jag tycker Israel hade den bästa upptempo-låten i hela tävlingen…

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se