Spanien Redan den 14:e januari avslöjade TV-bolaget TVE att de internt bestämt sig för att låta sångerskan Edurne representera Spanien i Eurovision Song Contest 2015 med låten “Amanecer“. Ett mini-smakprov på låten har visserligen presenterats men nu är det bestämt när hela låten kommer att spelas upp för allmänheten för första gången.

Detta kommer att ske söndagen den 1:a mars klockan 12:00 CETRTVE:s Eurovision-sida och dagen efter ska låten finnas tillgänglig på Itunes, Spotify, Deezer och Google Play. Ytterligare små smakprov i form av bitar ur den tillhörande videon kommer att släppas då och då fram tills releasedatumet. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Det första smakprovet sade ju inte så mycket om vad vi kan vänta oss av låten men då Edurne själv beskriver den som en “modern poplåt“, samt att den kommer att framföras helt på spanska i Wien, så har jag stora förhoppningar. När man sedan lägger till det faktum att Thomas G:son, Peter Boström och Tony Sánchez-Ohlsson ligger bakom låten så ökar chanserna ytterligare för att det ska vara något som passar min personliga smak. 🙂

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Spanien i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se