Finland I går, lördagen den 14:e februari, fortsatte Finlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015, “UMK 2015“, med den andra av tre semifinaler.

Efter att de sex tävlingsbidragen framförts så fick 100% tittarröster utse de tre bidrag som gick vidare till finalen den 28:e februari. Här nedan ser ni resultatet av gårdagens omröstning samt länkar till alla liveframträdanden.

Resultatet av Finlands UMK 2015 – Semifinal 2 (ej i resultatordning):
Till final:
♥ “Ostarilla“, Shava
♥ “Heart of Light“, Opera Skaala
♥ “Lions and Lambs“, Jouni Aslak
Utslagna:
♥ “Mustelmat“, Siru
♥ “Truth Or Dare“, Otto Ivar
♥ “Love It All Away“, Eeverest
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Om ni missade semifinalen av någon anledning kan den ses i efterhand på areena.yle.fi. Själv såg jag inte den live utan blev rejält överraskning när jag fick reda på att “Mustelmat“, en av mina favoriter, åkt ut.

Då trodde jag att Siru misslyckats med sitt framträdande men efter att ha sett det hela så antar jag att tittarna lockades mer av de färggranna showerna än själva låtarna. Kanske var det inte ett så smart drag ändå att slopa juryn helt. De kunde ju sitta tysta i kulisserna och bara märkas av när det var dags att rösta.

Nåja, jag kan inte säga att jag är helt missnöjd med resultatet ändå för i mina ögon så handlade semifinalen endast om ett bidrag och det var “Lions and Lambs“. Visst tyckte jag riktigt bra om låten inför showen, men att den kunde höja sig så i live-versionen det kunde jag aldrig ana. Eventuellt har “Crossroads“ här fått en seriös konkurrent till min 12-poängare. 😀

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Finland i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Finland 2015: Resultatet av “UMK” Semifinal 2”

  1. Jan-Åke

    Av de sex bidragen som finns med här ovan tycker jag att det bästa var Siru med “Mustelmat”.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se